El grup i3e, soci tecnològic de multinacionals i consultores, creix a doble dígit
La companyia, que preveu facturar 36 milions el 2025, amplia els seus serveis de ciberseguretat i IA
- Maria Teresa Coca
- Barcelona. Dimarts, 8 de juliol de 2025. 05:30
- Actualitzat: Dimarts, 8 de juliol de 2025. 12:41
- Temps de lectura: 2 minuts

El grup de solucions tecnològiques i3e ha ampliat el seu àmbit d'actuació com a proveïdor de serveis per a empreses i consultores, desenvolupant noves solucions en camps com la ciberseguretat i protecció de dades, a més de la intel·ligència artificial (IA). Des dels seus inicis, fa 25 anys, la companyia presta serveis i solucions perquè les empreses puguin avançar en els seus processos de digitalització, convertint-se en el seu soci tecnològic, perquè no únicament els aporta les solucions, sinó que també ajuda a gestionar-les i ofereix serveis de manteniment.
Aquesta expansió s'ha fonamentat en els esforços de la companyia per a, des de 2015, per reforçar els seus serveis tecnològics en l'àmbit d'infraestructura. Així, ha creat els seus propis serveis logístics, ha fet una inversió en ciberseguretat i en investigació i desenvolupament (R+D). El grup i3e té contractes amb grans empreses i consultores com a T-Systems, Telefónica, Toyota, Panasonic, Fujitsu, DHL, Epson, DELL, Carbonissa i també treballa per a mitjanes empreses -com Grifols- i altres pimes. La seva trajectòria els ha convertit en un soci estratègic per a multinacionals i consultores que treballen per a sectors com la banca, la indústria farmacèutica, l'educació, la sanitat, l'hostaleria, la logística, les telecomunicacions o la indústria en general.
"Gràcies a la nostra infraestructura independent, formada per xarxes de ciberseguretat i eines digitals pròpies, duem a terme tasques de digitalització adaptades especialment a les necessitats de cada client", assenyala el propietari i conseller delegat del grup Francisco García Parra. El grup presta els seus serveis a Espanya, amb especial cobertura a Catalunya, i també és proveïdor de serveis per a consultores anglosaxones que treballen a Espanya.
Entre els 310 clients, tant nacionals com internacionals, que han confiat en el grup i3e per impulsar la seva transformació tecnològica, el 80% són grans integradores IT i operadores de comunicacions. En aquest tipus d'entitats, l'empresa tecnològica adopta un rol de soci homologat que li permet integrar-se als projectes i serveis d'empreses de diversos sectors.
Per donar les cobertures als seus clients, el grup disposa d'una plantilla de 175 professionals distribuïts entre una firma d'outsoucing, una de recursos humans centrada en l'hostaleria i dues empreses tecnològiques. Els professionals d'aquestes dues últimes s'ocupen dels centres de desenvolupament i de manteniment. El grup té les oficines centrals a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on va iniciar la seva activitat l'any 2000 de la mà del seu fundador, García Parra, professional de llarga trajectòria en el teixit empresarial català i administrador únic.
Actualment, el grup disposa d'una xarxa diversa i ben distribuïda d'infraestructures i compta amb oficines comercials a Barcelona i Madrid. Així mateix, disposa de fins a quatre laboratoris especialitzats en reparació i substitució de maquinari i programari, ubicats a L'Hospitalet, Mataró i Girona, cada un d'ells dedicats als diferents projectes.
La IA "cal saber utilitzar-la"
En els últims anys, l'equip de i3e ha afegit a les seves tasques "l'ús de la intel·ligència artificial internament, per a la qual cosa hem donat formació als nostres professionals", assenyala Sergio García, gerent de la firma. Admet que la IA ajuda a millorar i optimitzar els serveis que ofereixen en l'àrea de la ciberseguretat i la programació, però adverteix que "cal saber utilitzar-la". Per això, també estan ampliant els seus serveis en aquesta matèria per a les pimes -com gestories o despatxos d'advocats- perquè "puguin utilitzar-la per fer créixer els seus negocis, i en les seves infraestructures de ciberseguretat".
Per a 2025, la companyia preveu una facturació consolidada de 36 milions, la qual cosa suposaria un creixement del 16,13% respecte a 2024. Es tracta d'una millora en línia amb els últims anys, ja que ha triplicat el seu negoci als últims cinc exercicis; després de tancar el 2021, el primer any de normalitat postpandèmia, en 10 milions d'euros. "El nostre objectiu és continuar creixent de la mà de grans consultores i multinacionals, especialment en àrees estratègiques com la intel·ligència artificial i la ciberseguretat, que estan cridades a transformar el mercat," explica Sergio García, gerent de la firma.