Arranca el Mobile World Congress 2024, el major esdeveniment internacional sobre tecnologia mòbil que aquest any gira entorn del lema Future First. El MWC 2024 se celebra a Fira de Barcelona del 26 al 29 de febrer i està previst que passin pel congrés més de 95.000 assistents, 2.400 expositors i 1.100 conferenciants.

📅 Mobile World Congress 2024: horaris i dates del MWC de Barcelona
 

🎟️ Entrades per al Mobile World Congress 2024: preus i com aconseguir-les
 

El lema Future First guiarà totes les conferències i l’esdeveniment també posarà el focus en la unió d’indústries, continents, tecnologies i comunitats per “fer realitat el potencial del futur”. L’agenda d’enguany aborda mitja dotzena de subtemes que reflecteixen les últimes tendències i tecnologies: 5G and Beyond, Connecting Everything, Humanising AI, Manufacturing DX, Game Changers i Our Digital DNA.

En el congrés d’aquest 2024 hi haurà les últimes tendències mòbils i hi haurà l'opció d’explorar aquestes darreres tendències en dispositius. “Veurem articles amb resolucions de pantalles més altes, fabricants més petits de xips, pantalles plegables...”, comenta César Córcoles, professor dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC i membre del grup de recerca Technology Enhanced Knowledge and Interaction Group (Teking). A més, també es podran observar espais de realitat virtual, realitat augmentada i realitat mixta.

Un altre dels temes que tindran presència en aquest congrés girarà entorn de la intel·ligència artificial i la IA Generativa. En el MWC 2024 s’exposarà com les empreses poden prioritzar un enfocament responsable per a aquesta tecnologia i incorporar la confiança des del disseny en totes les seves operacions. Respecte al 5G, durant l’esdeveniment es tractarà sobre els avenços i la inversió en aquesta tecnologia per oferir serveis innovadors i millorats a les empreses tecnològiques.

Paral·lelament, el MWC també abordarà casos de monetització de IoT (internet de les coses), que van des d’aplicacions agràries fins a entorns industrials ultradensos i també es presentaran novetats en l’estàndard 5G-IoT. 

Finalment, el congrés d’enguany no deixarà enrere la sostenibilitat. I és que els organitzadors del Mobile ja han indicat que la preocupació per l’impacte mediambiental al sector de les TIC es veurà reflectit a la Fira de Barcelona. De fet, el recinte ja va utilitzar l’any passat energia provinent al 100% de fonts renovables i el 40% d’aquesta era produïda en parcs eòlics locals i es preveu que aquest any l’actitud sigui la mateixa.

Respecte a les novetats, no tots els fabricants han revelat els seus plans pel MWC d’enguany, tot i que alguns no han volgut guardar sorpreses. Xiaomi, Samsung, Honor i Nokia seran algunes de les marques que, previsiblement, presentaran nous dispositius, però durant el certamen també hi haurà noves propostes de gossos-robot, vehicles voladors i rellotges intel·ligents.

4YFN

Dins del MWC 2024 se celebrarà la desena edició del congrés Four Years from Now (4YFN), enfocat a la innovació i les empreses emergents. L’objectiu d’aquest saló, que també s’allargarà fins al 29 de febrer, és donar suport tant als inversors com a les empreses emergents i establir connexions entre ells.

Les entrades del MWC van des dels 966,90 euros fins als 5.388,90 euros i l'horari serà: Dilluns 26 de febrer de 07:00 - 20:00 per a expositors (abonament amb accés en horari ampliat) i de 08:30 - 19:00 per a visitants. Dimarts 27 de febrer de 07:00 - 20:00 per a expositors (abonament amb accés en horari ampliat) i de 08:30 - 19:00 per a visitants. Dimecres 28 de febrer de 07:00 - 20:00 per a expositors (abonament amb accés en horari ampliat) i de 08:30 - 19:00 per a visitants. Dijous 29 de febrer de 07:00 - 16:00 per a expositors (abonament amb accés en horari ampliat) i de 08:30 - 16:00 per a visitants.