John Hoffman, CEO de la GSMA, ha xifrat en 461 milions d'euros l'impacte econòmic del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona el 2023. El directiu ha ofert les principals xifres d'un estudi de la mateixa GSMA (companyia que organitza l'esdeveniment), tenint en compte l'activitat de tot l'any, no només dels dies del congrés.

Hoffman ha destacat, juntament amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que la xifra registrada aquest any s'aproxima a la de l'edició de 2019, quan va ser de 473 milions d'euros, just abans de la pandèmia. El directiu ha ressaltat que els 461 milions d'euros superen les estimacions econòmiques, que se situaven en aproximadament 350 milions d'euros. En aquest sentit, ha recordat que el Mobile World Congress d'aquest any ha generat més de 9.100 llocs de treball (1.700 més que el 2022), en una edició en què han participat 88.500 persones de més de 200 països de tot el món, la qual cosa suposa un 64% més que durant el congrés de telefonia de l'any anterior.

Aposta pel turisme de qualitat

Del total de participants, Hoffman ha posat èmfasi en el fet que el 21% han estat consellers delegats, directors generals de companyies i càrrecs de juntes directives i el 56% dels equips eren de direcció sènior, dels que ha destacat la seva contribució a un "turisme de qualitat".

Amb tot, John Hoffman ha reivindicat el "camí conjunt sòlid i l'impacte constant" del congrés a la ciutat de Barcelona des de 2006, amb una contribució total de més de 5.800 milions d'euros i entorn de 150.000 llocs de treball a temps parcial. "Som aquí per ajudar i contribuir a la ciutat de Barcelona", ha afirmat el CEO de la GSMA, que ha insistit que el Mobile World Congress "és molt més que una setmana de congrés", ha assenyalat.

L'agència oficial del Mobile World Congress va reservar aquest any unes 18.500 habitacions a un preu pactat, aproximadament un 50% superior a la de l'edició anterior. Al febrer, el Gremi d'Hotels ja va aventurar que l'ocupació hotelera oscil·laria entre un 90% i un 95% del total de l'oferta.

"Barcelona sempre serà la nostra seu"

Preguntat per les previsions per a l'edició de l'any que ve, el directiu ha confiat a superar les d'aquest any, per la qual cosa espera que siguin encara millors: "Tenim l'esperança bastant sòlida que l'impacte serà millor que el d'aquest any", ha aclamat, i ha afegit que "Barcelona serà sempre la nostra seu, i estem fent moltes coses que es converteixen en llegat", i ha exemplificat el Mobile World Capital.

Jaume Collboni, per la seva part, ha destacat que "la constant i la fórmula de l'èxit de les fires que han anat venint els últims anys a Barcelona" ha estat gràcies a la col·laboració entre administracions, la col·laboració publicoprivada i la voluntat de llegat. "La història de Barcelona no s'explicaria sense la combinació d'un gran esdeveniment com ha estat el Mobile World Congress i sense les pistes d'aterratge de la inversió tecnològica que ha suposat el projecte del 22@", ha acabat.