El Mobile World Congress (MWC) preveu acollir més de 95.000 congressistes (88.500 l'any passat), uns 2.400 expositors i uns 1.100 conferenciants repartits en 260 sessions en l'edició d'enguany, prevista del 26 al 29 de febrer al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.  Així ho ha anunciat aquest dijous el director general de GSMA, Mats Granryd i la directora de màrqueting del congrés, Lara Dewar, en la que han assenyalat que auguren un impacte econòmic de 350 milions d'euros en aquesta edició de 2024. 

El congrés més gran de telefonia ocuparà els vuit pavellons i s'espera recuperar part dels congressistes asiàtics que no han tornat a participar en el MWC des de la irrupció de la pandèmia.

Google, Huawei i Meta, entre les empreses expositores

Entre els expositors d'aquest any hi haurà empreses com Google, Huawei, Meta, Samsung, Microsoft, Ericsson o noves incorporacions com China Telecom o la japonesa KDDI, entre d'altres. Altres grans empreses presents seran AWS, Qualcomm, Airbus, Deloitte o Accenture. Apple, per contra, ha declinat participar també en aquesta ocasió. 

Entre els més de mil conferenciants hi haurà el CEO de Telefónica, José Maria Álvarez-Pallete; el CEO de Vodafone Group, Margherita Della Valle; el CEO de Microsoft, Brad Smith; el president de Dell Technologies, Michael Dell; o el cofundador i conseller delegat de Google DeepMind, Demis Hassabis.

Cotxes voladors i aposta per la IA

Alguns àmbits que seran protagonistes en l'edició d'aquest 2024 són la intel·ligència artificial, la computació al núvol, la connectivitat de les indústries, les tecnofinances o la innovació en esport i entreteniment. Guanyaran pes els espais Open Gateway i Journey to the Future, on es podran veure des de prototips de la Copa Amèrica de Vela (que se celebrarà l'estiu a Barcelona) fins i tot de cotxes voladors.

Una problemàtica que haurà d'afrontar la fira és el de la persistent sequera que travessa Catalunya, que per les dates en què tingui lloc l'esdeveniment és probable que es trobi en situació d'emergència. Granryd i Dewar han explicat que transmetran als assistents la situació i que l'ús d'aigua es reduirà al mínim indispensable: "Això estalviarà el màxim d'aigua possible", ha indicat Granryd.

Desena edició del 4YFN

L'MWC se celebra a Barcelona des del 2006 i en aquest període ha experimentat "un enorme creixement": si llavors el focus es posava al 3G i el 4G, ara el "cor" de l'esdeveniment és la connectivitat i novetats com la intel·ligència artificial, ha reivindicat Granryd.

El 4YFN, centrat en empreses emergents, també continuarà creixent en la desena edició, després de reunir en la seva dècada de vida 920 fundadors, 5.200 inversors i 180.000 assistents. Aquest era un esdeveniment que se celebrava abans a Montjuïc i que en les darreres edicions s'ha incorporat al recinte de Gran Via. 

A la presentació també hi han assistit autoritats com la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost; el quart tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Valls; el president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, o el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, entre altres.