El món del periodisme i dels mitjans de comunicació és un camp de batalla molt competitiu. Si ets jove, has de picar molta pedra per arribar a les cotes més altes. L'experiència és un grau, i amb raó. De vegades salta la banca i veiem comunicadors de menys de 40 al capdavant dels principals programes, però són un excepció. La gran majoria han de pencar fort, aprendre dels veterans i esperar la seva oportunitat: és llei de vida. No tots, però, tenen la paciència necessària i se senten agreujats. Com una jove informadora, llicenciada el 2017, que assegura "els de més de 60 anys ens fan un tap".

francino ser2

Carles Francino Cadena SER

Julia Otero mans La Sexta

Julia Otero La Sexta

Josep Cuní Premis Ondas Jokin Buesa

Josep Cuní Premis Ondas -  JB

Laura Estrada, actualment a la Cadena SER i que ha passat per Onda Cero, signa un fil força crític amb els professionals més veterans. "Poden ocupar altres posicions que no siguin primera línia i fer feina de gran valor", diu, reivindicant el relleu generacional: "que els qui són a primera línia acceptin que l'experiència no equival a immobilisme". La periodista es ven a sí mateixa i a la seva generació, tot i que col·locar-se en aquesta posició sembla agosarat per diferents raons. Una d'elles, la que li ha etzibat un gran comunicador del país com Toni Clapés, que no arriba als 60 (en té 52) però se sent interpel·lat: "A la ràdio on treballes segur que acabes de fer un grapat d’amistats...". La cleca és meravellosa: que parli amb Carles Francino (62), Josep Cuní (66), Àngels Barceló (57) o Pepa Bueno (56), a veure què pensen d'apartar-se. I si en necessita més opinions, pot anar a Onda Cero i dir-li a Julia Otero (61), Juan Ramón Lucas (61) o José Ramón De la Morena (63), plantejant-los el canvi. Imaginem la resposta i les rialles.

Toni Clapes @toniclapes

Toni Clapés @toniclapes

Està bé tenir iniciativa, esperança i una autoestima com la que demostra Estrada. Però el "quítate tú para ponerme yo" no sembla molt bona targeta de visita.