Aquest divendres, Onda Cero s'ha posat de gala. Programa Más de uno de Carlos Alsina. Especial 'Tributo a la radio'. Per les ones han anat passant diferents noms propis de la història d'aquest mitjà durant les quatre hores que ha durat el programa. En uns dies on el consum de ràdio és més necessari, tòtems de la comunicació han tirat de nostàlgia recordant els moments inoblidables davant d'un micròfon.

alsina

Herrera, Del Olmo, Gabilondo, García, Nierga, Francino, Barceló, Castaño, De la Morena, Viza, Bueno, Pumares... La crème de la crème. D'entre totes les històries que han anat explicant, la més emotiva ha estat la de la catalana Gemma Nierga, recordant quan molts anys enrera, el 1990, als inicis del Parlar per parlar, un oient va pronunciar en antena el seu nom: "Hola Gemma, buenas noches. Me causó tal emoción... ¿Cómo sabe mi nombre? Y el orgullo de mi madre: 'Me he sentido muy importante, porque ese nombre te lo puse yo'". Colpidor.

Gemma Nierga somriu Jokin Buesa

Jokin Buesa

La confessió més curiosa, però, ha vingut de la mà i dels records de la gran Júlia Otero. Companya d'emissora amb Carlos Alsina, Otero ha rememorat el que sens dubte ha estat el gran nom d'aquest matí, el de Luis del Olmo, que ha rebut un venerat elogi unànime de part dels seus companys de professió ("Nosotros somos una anécdota comparados con Del Olmo", ha dit Carlos Herrera). També de part d'una Júlia Otero que va treballar amb el periodista lleonès a Protagonistas.

del olmo otero2

Punto Radio

Otero es va fer càrrec de la darrera hora del mític programa presentat i dirigit per Del Olmo, quan aquest el feia per Punto Radio. El primer dia que havia de saludar els oients, va escriure un petit text introductori: "Me había escrito un pequeño editorial, la forma en que quería arrancar, pero no sabía exactamente cómo romper el hielo: '¿Buenos días? ¿Hola?'". Del Olmo li va dir un minut abans: "Ni se te ocurra empezar de otra forma que decir 'Buenos días España, soy fulanita'". No lo dije, y él me riñó: "¿Pero cómo no lo has dicho?". "¡Porque no me sale, Luis!". Otero diu que amb aquella música i aquell programa, o ets Luis del Olmo o no podies saludar així.

Records de ràdio de dos mites del mitjà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat