Jokin Buesa

Jokin Buesa

Nascut al País Basc, és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UEM i Màster en Periodisme per la UB. Ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional als mitjans audiovisuals, principalment a la televisió: des de la redacció dels informatius de CNN+, passant per diferents programes i posicions laborals a Barcelona Televisió (retransmissió d'actes i esdeveniments de l'Ajuntament de Barcelona, així com els magazins La tarda i Connexió Barcelona), a TVE (Operación Triunfo, Hora punta, Torres en la cocina), a TV3 (Joc de cartes) o a Mediaset (Chester), a banda de cobrir cites internacionals com els atemptats de Niça de 2016 o la cimera entre Donald Trump i Kim Jong-Un a Singapur el 2018. 

També ha estat al capdavant de la realització de nombrosos projectes audiovisuals d’àmbit cultural a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, així com d’esdeveniments esportius de rellevància com la Zurich Marató de Barcelona o les Extreme Sailing Sèries de Vela. 

En qüestions de periodisme digital, va formar part de l’equip de reporters de portaldisco.com, una de les primeres experiències de contingut audiovisual al món de la música eletrònica, l’any 2000. El 2017 va encetar la nova etapa de la versió digital del Diari Sport, ocupant la posició de responsable de l’àrea de vídeo.

Des del març del 2019 forma part de l’equip d’ENBlau a ElNacional.cat, on aplica la seva experiència al sector de l’entreteniment mediàtic.