Blanca Paloma segueix amb la seva gira europea per promocionar Eaea, cançó amb què representarà Espanya al pròxim Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023. L'última parada de la il·licitana ha estat la capital catalana, més concretament el Sant Jordi Club, on amb motiu de la Barcelona Eurovision Party 2023 ha apostat per recuperar la versió original —i electrònica— del tema que li va fer guanyar per golejada l'última edició del Benidorm Fest. Ho feia en la nit del 25 de març i al paper d'amfitriona d'una gala presentada per la seva companya de preselecció Sharonne i el ballarí Giuseppe di Bella a què van assistir representants eurovisius d'incomptables països, així com edicions del certamen. Doncs bé, sembla que la seva actuació ha hagut d'agradar i molt perquè l'ha col·locat en la cinquena posició de les apostes. Va ser tan impressionant l'actuació de Blanca Paloma? La recuperem.

🔴 Eurovisió 2023, DIRECTE | Última hora de la Gran Final i Blanca Paloma
 

🎶 Eurovisió 2023: dates, cançons, on veure-ho i favorits de les apostes per guanyar el festival
 

▶️ Les cançons d'Eurovisió 2023: així sona la proposta de cada país
 

La interpretació d''Eaea' que desmarca Blanca Paloma de la resta de països

Per l'escenari del Sant Jordi Club ja havien passat molts artistes internacionals, Eva Santamaría, Beth o la Rosa López quan va aparèixer Blanca Paloma per posar el fermall d'or a la celebració de la Barcelona Eurovision Party. De fet, fins i tot ella mateixa s'havia passat per saludar en l'inici de la gala i donar les gràcies als seus "colomins" —com anomena els seus seguidors—per tot el suport que li estan brindant al camí que la portarà fins al M&S Bank Arena de Liverpool el proper mes de maig. Fàcil d'endevinar era que la també intèrpret de Secreto de agua brindaria a tots els allà presents una actuació impecable per la seva potència vocal i presència escènica, però el que ningú no esperava és que recuperaria la versió original d'Eaea. Aquesta que va sonar en el Benidorm Fest 2023 i que, fins ara, havia decidit deixar en guaret en una aposta per presentacions més acústiques.


En aquesta ocasió, Blanca va aparèixer sola en escena i sense les ballarines que l'acompanyaven en aquella escenografia de què els espectadors van poder gaudir a través de la pantalla al gener. Sigui com fos, i encara que amb algunes variacions en el moviment i el vestuari, aquest avançament del que podrà veure's a Eurovisió 2023 va mantenir la importància del vermell i el negre en els fons i il·luminació. En acabar de cantar, l'aplaudiment va ser incommensurable. Tant que l'artista es va animar a continuar entonant alguns versos més 'a cappella'. I és que no només va ser una oportunitat idònia per continuar demostrant el seu talent, sinó que també va servir per demostrar que aquesta proposta tan aflamencada i que a molts no convenç pot arribar a destacar molt entre el que oferiran la resta de països en un any bastant pla. Potser és per això que les apostes internacionals l'han col·locat, per fi, en la cinquena posició després d'arrabassar-li el lloc al Unicorn de la Noa Kirel (Israel).

🤔 Així és l'ordre d'actuació de les semifinals de Eurovisió 2023: quins països poden passar a la final?
 

Qui són els rivals de Blanca Paloma en Eurovisió 2023?

Ni sola a Eurovisió, ni a la Barcelona Eurovision Party. A més de Blanca Paloma, a la cita del que sembla ser el nou esdeveniment eurovisiu català per excel·lència van acudir en aquesta ocasió els representants d'aquest mateix any per part de Bèlgica, Eslovènia, Irlanda, Islàndia, Portugal, Lituània, Letònia, San Marino, Moldàvia, Geòrgia, Regne Unit i Ucraïna. Teya & Salena, el duo femení que representa a Àustria amb una de les propostes més originals —i amb crítica velada a la indústria musical en la cançó— no va poder actuar per malaltia. Així i tot, la nit va ser plena d'artistes convidats d'altres edicions, com la maltesa Destiny, que va interpretar els seus temes All of my love (2020) i Je me casse (2021), o la búlgara Poli Genova, que va posar veu de nou a Na inat (2014) i If love was a crime (2016). Com a dada curiosa: a la festa també va estar present Susanne Georgi, que va cantar per Andorra —quan el principat encara participava en el festival— el 2009 la cançó Get a life / La teva decisió.