Les apostes d'Eurovisió 2023 demostren que ja hi ha uns clars favorits en el festival que aquest any se celebra al Liverpool Arena. Tot i que aquestes dades no són decisives, sí que ens poden començar a donar una idea de qui quedarà en les primeres posicions aquest dissabte 13 de maig. A continuació veurem si Blanca Paloma, representant d'Espanya a Eurovisió 2023, té possibilitats de guanyar el certamen.

🔴 Eurovisió 2023, DIRECTE | Última hora de la Gran Final i Blanca Paloma
 

🎶 Eurovisió 2023: dates, cançons, on veure-ho i favorits de les apostes per guanyar el festival
 

🌟 Finalistes d'Eurovisió 2023: consulta la llista completa amb els 26 classificats de la Gran Final
 

Qui són els favorits a les apostes d'Eurovisió 2023?

Ara per ara, i encara que, com hem dit, les apostes no tenen per què ser mai el factor determinant definitiu, sembla que ja hi ha un país favorit per guanyar el Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023. A més, amb molt avantatge per sobre dels seus competidors i amb una proposta que va captar l'atenció de seguidors i no tan seguidors del concurs musical més famós d'Europa des de fins i tot abans de publicar-se. Suècia, una de les nacions participants que més vegades ha aconseguit el triomf —ha guanyat el festival en un total de 6 ocasions (1974, 1984, 1991, 1999, 2012 i 2015)—, es desmarca ara per ara de Finlàndia, segon país favorit de moment, i la cançó Cha Cha Cha de Käärijä. I ho fa, a més, amb un motiu de pes. Loreen, guanyadora d'Eurovisió 2012, és la representant sueca d'enguany. El tema amb què pretén conquerir de nou Europa porta per nom Tattoo.

loreen tattoo
Loreen, guanyadora del Melodifestivalen 2023 amb 'Tattoo'. / SVT

Des del moment en què es va anunciar que Loreen era una de les concursants del Melodifestivalen 2023, la preselecció anual de Suècia que elegeix el representant eurovisiu i tot un esdeveniment consagrat de la televisió europea, les xarxes es van omplir de comentaris que anticipaven una actuació del més impressionant. Comentaris que no anaven gens mal encaminats, ja que l'escenografia amb què la cantant va captivar el jurat nacional i internacional és minimalista alhora que espectacular. Alguna cosa que, sumat a la potència vocal de l'artista, va aconseguir que rebés un total de 177 punts en el còmput de la taula final de resultats i més de 3 milions de vots de l'audiència durant la nit de la final. Aquesta no és la primera vegada que Loreen intenta tornar a Eurovisió després de triomfar per tot Europa amb Euphoria fa 11 anys. El 2017, es va presentar de nou al Melodifestivalen amb la cançó Statements, però no va arribar a classificar-se per a la final d'aquell any.

🎤 Qui són els presentadors d'Eurovisió 2023? Un quartet artístic i llegendari de la televisió
 

Blanca Paloma, en el 'Top 10' de les apostes d'Eurovisió 2023

I què hi ha de Blanca Paloma? La cantant il·licitana, que representarà Espanya a Eurovisió 2023 amb l'aflamencat tema Eaea. Després de fer-se amb el micròfon de bronze de l'últim Benidorm Fest i potser encara amb l'empremta del magnífic 'show' de la catalana Chanel a Torí l'any passat, l'artista sembla ser també entre els favorits per guanyar el festival aquest any. I és que, encara que ben lluny de Loreen, ara per ara la també intèrpret de Secreto de agua pot presumir d'una molt, però que molt lloable sisena posició en les apostes. Fa pocs dies la nostra representant estava al top 5, però Noruega ha aconseguit superar-la just abans de la Gran Final. El 'top 10', ara per ara, queda així:

  1. Suècia: Loreen - Tattoo
  2. Finlàndia: Käärijä - Cha Cha Cha
  3. Ucraïna: Tvorchi - Heart of steel
  4. Israel: Noa Kirel - Unicorn
  5. Noruega: Alessandra - Queen of Kings
  6. Espanya: Blanca Paloma - Eaea
  7. França: La Zarra - Évidemment
  8. Itàlia: Marco Mengoni - Due Vite
  9. Regne Unit: Mae Muller - I wrote a song
  10. Àustria: Teya & Salena - Who the hell is Edgar?