Blanca Paloma serà la representant d'Espanya a Eurovisió 2023 arran d'aconseguir el títol de guanyador del Benidorm Fest 2023. Després de triomfar en la preselecció que organitza RTVE des de la passada temporada amb un total de 169 punts i en una segona edició del concurs molt disputada, Blanca Paloma i la seva cançó Eaea agafen el testimoni de la catalana Chanel. Ella, que va ser representant espanyola en el certamen de l'any passat celebrat a la ciutat italiana de Torí, va aconseguir una fita en la història eurovisiva: la millor posició de l'Estat a Eurovisió des de 1995. I el seu tercer lloc no va ser un rècord aïllat, ja que la intèrpret de SloMo va acumular la increïble quantitat de 459 punts, sent aquesta la puntuació més gran d'Espanya en les seves 62 participacions. Sens dubte, les expectatives són ben altes. Vols saber més sobre qui és Blanca Paloma, representant d'Espanya en Eurovisió 2023? Continua llegint.

🤔 Quan surten les cançons d'Eurovisió 2023 de cada país: calendari amb totes les preseleccions
 

🗳️ Nou sistema de votació d'Eurovisió 2023: adeu al jurat en la semifinal
 

Qui és Blanca Paloma, la representant d'Espanya en Eurovisió 2023 amb la cançó 'Eaea'

Blanca Paloma es convertia en la propera representant d'Espanya per al Festival de la Cançó d'Eurovisió la nit del dissabte 4 de febrer i en l'esdevenir de la final del Benidorm Fest 2023, el concurs televisiu que emet La 1 i funciona com a mètode per elegir, d'entre un grup d'artistes, la millor candidatura per participar en el certamen anual organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Així doncs, en qualitat de guanyador del Benidorm Fest 2023 i atenent les bases del concurs organitzat per la televisió pública estatal, Blanca Paloma interpretarà el tema Eaea sobre el M&S Bank Arena de Liverpool el pròxim 13 de maig a la Gran Final d'Eurovisió 2023. I qui és realment Blanca Paloma?

blanca paloma eurovision 2023
Blanca Paloma interpreta Eaea a l'escenari del Benidorm Fest 2023.

La Blanca33 anys i és d'Elx, Alacant. A més, la seva relació amb Eurovisió no és d'ara, i és que la representant d'Espanya del proper festival està vinculada al format des de ben petita. La seva germana petita, Sara, és una de les nenes que formaven el grup que va interpretar a Eurojunior la cançó Navegando por la red, navegando en Internet, una cançó clàssica de l'estiu que va estar a punt de viatjar fins a la versió júnior del certamen. L'any passat, Blanca Paloma ja pujava a l'escenari del Benidorm Fest amb la cançó Secreto de agua, que la va portar fins al cinquè lloc de la taula de resultats final de la qual Chanel sortia vencedora amb SloMo.

El flamenc arriba a Eurovisió 2023 de la mà de Blanca Paloma amb el precedent de Remedios Amaya

Serà gràcies a Blanca Paloma que el gènere musical del flamenc tingui l'oportunitat de sonar sobre l'escenari del Festival de la Cançó d'Eurovisió amb l'únic precedent de Remedios Amaya amb Quién maneja mi barca el 1983. Aleshores, la candidatura de la sevillana no va sortir del tot ben parada i encara avui són molts els que reconeixen la seva actuació per emportar-se ni més ni menys que un total de 0 punts del còmput total de vots. El 1994, Lola Flores declarava en una entrevista que "a mi m'agradaria, només per fer la prova, que enviessin a una que cantés una cançó espanyola a Eurovisió. Veuràs com no quedaven a la cua. Una intèrpret i una cançó de Espanya, una cançó de nosaltres". I potser les tornes hagin canviat i ara sí que sigui el moment propici per portar el flamenc a Eurovisió i aquesta canço de nosaltres sigui Eaea.