Blanca Paloma és la guanyadora del Benidorm Fest 2023 i, per tant, la representant d'Espanya al Festival de la Cançó d'Eurovisió d'enguany. La seva proposta per a la segona edició de la preselecció eurovisiva organitzada per RTVE ha aconseguit ser la candidatura favorita del còmput total de vots del jurat i el públic i viatjarà fins a Liverpool com a successora de Chanel amb la intenció d'igualar i fins i tot millorar la més que admirable tercera posició que la d'Olesa de Montserrat aconseguia l'any passat en el certamen celebrat a Torí. Eaea és la cançó triada per servir de representant espanyola en el concurs musical més famós del món i serà interpretada el dissabte 13 de maig sobre el M&S Bank Arena, a la Gran Final d'Eurovisió 2023. A continuació, t'expliquem tot sobre Blanca Paloma, guanyadora del Benidorm Fest 2023 i representant d'Espanya en Eurovisió 2023.

🤔 Quan surten les cançons d'Eurovisió 2023 de cada país: calendari amb totes les preseleccions
 

🗳️ Nou sistema de votació d'Eurovisió 2023: adeu al jurat en la semifinal
 

Blanca Paloma, guanyadora del Benidorm Fest 2023 i representant d'Espanya per a Eurovisió 2023

De classificar-se en la semifinal a ser la guanyadora del Benidorm Fest 2023. En qüestió de dies, Blanca Paloma s'ha convertit en la representant d'Espanya per a Eurovisió 2023 després de guanyar aquesta edició de la qual sembla ser la preselecció eurovisiva que ha arribat per quedar-se i continuar elevant les expectatives dels eurofans any rere any. Ho ha fet gràcies a la cançó Eaea, que ha aconseguit reunir un total de 169 punts a la taula de resultats final, considerant la suma dels vots atorgats pel jurat nacional, el jurat internacional, el panell demoscòpic i el televot de l'audiència.

blanca paloma benidorm fest 2023
Blanca Paloma, ganadora del Benidorm Fest 2023, interpreta Eaea.

La il·licitana, que ja va participar al Benidorm Fest de l'any passat amb la cançó Secreto de agua, ha aconseguit el triomf de la segona edició del concurs musical gràcies a una escenografia cuidada al mil·límetre. En un treball de realització exhaustiu, l'artista ha fet gala de la seva potència vocal en una actuació amb coristes, ballarins, molt de color vermell i molts palmells flamencs. En un discurs amb al·lusions constants a la seva àvia Carmen, la intèrpret ha rebut el micròfon de bronze del Benidorm Fest 2023 molt feliç i emocionada.

Els resultats de la final del Benidorm Fest 2023: Agoney és segon i Vicco tercera

La taula de resultats de la final del Benidorm Fest 2023 que ha deixat a Blanca Paloma amb Eaea com a guanyadora del certamen i al canari Agoney i la barcelonina Vicco tancant el pòdium:

  1. Blanca Paloma – Eaea: 169 punts
  2. Agoney – Quiero arder: 145 punts
  3. Vicco – Nochentera: 129 punts
  4. Megara – Arcadia: 106 punts
  5. Alice Wonder – Yo quisiera: 89 punts
  6. Karmento – Quiero y duelo: 80 punts
  7. José Otero – Inviernos en Marte: 75 punts
  8. Fusa Nocta – Mi familia: 71 punts