S'acosta l'Assemblea de Cs i els naranjitos desperten de la letargia i comencen a fer soroll. El coronavirus els havia posat en pause, com aquells vells aparells de vídeo VHS. Els capçals rovellats del partit comencen a girar per passar la cinta que hem hagut d'empassar-nos tantes vegades, com si es tractés de les pel·lícules bíbliques de Setmana Santa. Una de les preferides en la formació d'Inés Arrimadas és la de "Tanqueu TV3!", un remake trifachito del "Allibereu Willy" però sense balenes. Aquí només hi ha un tauró molt dolent que és la cadena pública catalana, que amenaça els símbols més tronats de la sacrosanta unitat d'Espanya. En aquests cas, l'exèrcit espanyol.

coronavirus exèrcit terra efe

Coronavirus exèrcit terra EFE

Margarita Robles morgue TV3

Margarita Robles morgue TV3

Arrimadas és la Tinent O'Neil en versió cañí, i la primera que compra el relat bel·licista de l'estat espanyol contra la pandèmia. Durant aquests interminables mesos la de Jerez de la Frontera, que ha passat molts anys a Catalunya abans de fugir a Madrid, ha viscut amb èxtasi patrioter les maniobres militars, l'exhibició d'himnes i banderes, i totes i cadascunes de les arengues del JEMAD Villarroya. I és clar, sentir a la seva odiada TV3 un comentari sense gran transcendència, però crític amb el militarisme, l'ha posat histèrica. Concretament, un apunt de Maiol Roger, copresentador de Planta Baixa, al voltant del penós xou del tancament de la morgue del Palau de Gel de Madrid i el discurs de la ministra de Defensa, Margarita Robles: "és una novetat que els militars vetllin els morts, i no que els provoquin". Fins aquí podríem arribar. Inés treu l'artilleria i dispara: "nuestros militares se juegan la vida a diario para garantizar la seguridad y la libertad de los demás, incluidos quienes utilizan el dinero de todos para atacar al Ejército. Qué vergüenza que se permita esto en una televisión pública de España". En fi.

Ines Arrimadas Cs - Efe

Inés Arrimadas Cs EFE

Maiol Roger militars TV3

Maiol Roger TV3

Acte Cs Inés Arrimadas - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Oi que us sona aquesta pel·li? Doncs Arrimadas se la sap de memòria. D'altre tenim gustos diferents, molt més edificants, punyents i divertits. Uns en els que la ciudadaner tindria un paper estel·lar: "La escopeta nacional" o "Amanece que no es poco".