"Demostremos que somos soldados cada uno en el lugar que nos ha tocado". Aquesta és l'arenga bel·licista del General i JEMAD Miguel Ángel Villarroya, un dels membres del comitè de crisi contra el coronavirus. El militar català reclama el recolzament dels ciutadans espanyols al desplegament de la UME en diverses zones de l'estat, i que han fet extasiar Ana Rosa Quintana i enfurismar Antonio Baños. "En esta guerra irregular y rara que nos ha tocado luchar, todos somos soldados", subratlla amb insistència. D'acord, és un militar i parla amb terminologia pròpia. Però vaja, que s'ho podria haver estalviat i expressar-se com a una persona normal. 

Les reaccions contra aquesta mena de rentat de cervell a la població no s'han fet esperar, fastiguejats amb el discurs del de La Galera, al Montsià. Un d'ells és Toni Soler, que li etziba una cleca molt aplaudida: "Aquí ens estem comportant com a ciutadans, tros de soca". El de Minoria Absoluta i TV3 parla, evidentment, de Catalunya, però el missatge es pot fer extensiu a tots aquells que no se sentiran mai representats per l'exèrcit. Ni l'espanyol, ni el del Congo. Xabier Lapitz, presentador d'En Jake a ETB, es manifesta en la mateixa línia: "Ni es una guerra, ni yo soy un soldado. Basta de militares diciendo bobadas. Quiero más batas blancas y menos casacas.

Toni Soler TV3

Toni Soler TV3

Xabier Lapitz FAQS TV3

Xabier Lapitz TV3

Miguel Ángel Villarroya JEMAD Europa Press

Miguel Ángel Villarroya JEMAD Europa Press

Menys testiculina i llenguatge militar, i més mitjans per a la Sanitat pública. Prou. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat