Després del lleig de Letícia a la reina Sofia, traient-li la mà del damunt de la seva filla, la princesa Elionor, netejant-li una marca d'un petó al front i impedint que es fes una foto amb les seves nétes, són moltes les mostres de suport que ha rebut la reina emèrita en detriment d'una Letícia escridassada i a qui acusaven de "floja, antipática y borde". Tot i l'operació hipocresia que ahir van escenificar Letícia i Sofia a les portes de l'hospital per anar a veure un convalescent rei Joan Carles, ningú es creu que la lamentable imatge donada per la reina amb la seva sogra es netegi amb un parell de fotos.

leticia i sofia hospital efe

Efe

Peñafiel no la pot ni veure, el rei Joan Carles ni la rep a l'hospital, la família reial grega s'indigna, els ciutadans desconfien d'ella i fins i tot Felip podria haver deixat de venerar-la, tot i la por que li provoca enfrontar-se a ella. Letícia s'està quedant sense suports a la llum pública i en les esferes privades. Només alguna amiga trenca una llança en favor seu, però no sembla ser suficient.

Gairebé tothom ha pres partit: Sofia és la víctima i Letícia la botxí. El que probablement no s'esperava la reina Sofia és rebre suport des de TV3, per part d'algú que no es caracteritza per ser molt monàrquic, sinó tot el contrari. Una de les veus més reconegudes del republicanisme, Pilar Rahola, va confessar ahir al Preguntes freqüents sentir pena per la reina Sofia. Laura Rosel s'havia de fregar els ulls i pessigar les orelles. "Jo, com a republicana, he tingut pena de la reina Sofia, com a àvia. No puc ni imaginar-me que eduquis als teus fills per que no estimin a la seva àvia i no vulguin ni tocarla", es lamentava la col·laboradora, en una nit colpidora on abans s'havia emocionat llegint una carta de Jordi Cuixart des de la presó.

rahola rosel

TV3

"Aquesta gent per què estan aquí?", es preguntava Rahola en referència als Borbons. "Felipe ja queda clar que a mi no em representava. Però en qualsevol cas, ja que els hi paguem uns bons dinerons, molts més dels que tocaria, amb elefants, Corinnes, etc, com a mínim, com a mínim, han de ser una mica exemplars". Ja que hi són, com a mínim que no facin el ridícul, deia la Pilar, que estava indignada amb la imatge donada per Letícia amb Sofia, no tant com a reina, sinó més com a persona que no respecta la tercera edat. També carregava per la manera  com està educant a una princesa Elionor que exigeix reverències als seus companys de classe i que li aparta la mà a la seva àvia per l'odi que li ha transmés la seva mare cap a la iaia.

leticia sofia missa pasqua GTRES

GTRES

"Aquestes imatges tenen una manca absoluta de decor", deia Pilar en referència a aquest moment concret en que Letícia neteja el petó de Sofia just després d'apartar-li la mà. "Aquesta nena, l'Elionor, ha de ser reina algun dia, oi? Quan això passi, jo espero no ser-hi en aquell estat, però aquesta nena està aprenent a que li ha de treure la mà a la seva àvia??? És que és molt bèstia aquest tema!!!", exclamava indignada (pots veure el moment clicant a la foto a les 3h01'20")

rahola rosel2

TV3

Rahola té entre cella i cella a Letícia, entre d'altres coses, perquè la reina va ser la que va voler que tant ella com Helena Rakosnik fossin expulsades de la Fundació Tous. Si a més, es mostra implacable amb una àvia, tingui sang blava o no, la Pilar entra en còlera. Una Pilar que acabava el seu anàlisi tirant d'ironia: "no m'estranya que després el rei vagi ensopegant amb catifes...".