Hi ha notícies que els cronistes de Zarzuela intenten fer passar desapercebudes. Jaime Peñafiel és més 'juancarlista' que monàrquic, per això acostuma a criticar la reina Letícia. La sra. Ortiz no li va fer mai el pes ni com a parella de Felip, ni com a princesa ni com a reina. Leticia Ortiz Rocasolano és de sang vermella i no blava i Peñafiel és poc d'esquerres. És el degà de la premsa de Casa Reial a Espanya i té bones fonts. Però algunes de les exclusives les fa petites. Així és el primer a donar-les però no desestabilitza la monarquia. Al seu article d'El Mundo té un apartat de breus on ha colat una notícia que, a parer d'En Blau, seria per obrir a cinc columnes. A la princesa Elionor li ha pujat el Toisó d'Or al cap. 

elionor toisó  GTRES

GTRES

Allà on normalment va la corona, la nena hi té pardalets. I la vanitat en una menor és perillosa. Peñafiel ha parlat amb mares de companyes d'escola de la propera cap de l'Estat espanyol i ha publicat el que va dient la nena al col·legi des que va fer 12 anys i el seu pare li va imposar el Toisó"Dos madres de compañeras de colegio de la niña "toisonada" me cuentan que ésta les había dicho: "De ahora en adelante, tendréis que hacerme la reverencia". Són dues testimonis adultes de les paraules de la nena. I les mares que porten els fills a Los Rosales no són totes Terelu Campos, que hi porta la nena. És una de les escoles d'elit més prestigioses de Madrid. Peñafiel afegeix de la seva collita una informació encara més devastadora per conèixer com puja la nena: "No me sorprende. Ya se lo preguntó a mamá, el 2 de noviembre de 2015: "¿Cuándo voy a pronunciar mi primer discurso? ¿Cuándo me van a hacer la reverencia? Mucho me temo que vayan a convertir a la niña en un monstruito". La data és de quan Elionor de Borbó Ortiz va fer 10 anys.

reverencia elionor efe

EFE

Peñafiel entra en competició amb la seva excompanya de diari Pilar Eyre. La catalana no para de donar informació sobre els Reis i Peñafiel s'apunta al carro. El més clàssic dels periodistes d'una matèria ja de per si clàssica, o classista, es destapa assenyalant la vanitat de la nena a qui anomena "monstruet". La biògrafa del Rei va revelar a En Blau que Elionor no regnarà si Catalunya és independent. Eyre i Peñafiel sembla que empenyen perquè torni la República.

peñafiel eyre  GTRES

GTRES

Vist el que escriu primer de Letícia i ara d'Elionor, Peñafiel podria haver titulat la seva columna Els testos s'assemblen a les olles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat