L'inici de la República pot venir gràcies a una derrota electoral de la suma de PP i PSOE, o caure de lloros amb un elefant mort i l'amant al llit o unes senyores que escridassen la reina a la sortida d'un acte oficial. Letícia ja sap que Espanya li exigeix una disculpa pública. Mentre no ho faci, el vídeo de la Catedral de Palma la perseguirà. A la sortida d'un acte amb la ministra de Sanitat ha passat això:

"Majestad, ¿cómo está después de su polémico vídeo?" li cridaven els periodistes. En les imatges s'aprecia el so dels vianants al carrer, els crits d'algunes senyores, poques, a la sortida de la reina. Era un acte oficial molt menor, a la seu de l'Organització Mèdica Colegial, on Letícia ha assistit, sense fer discurs, a unes jornades sobre discapacitats. Un auditori gens hostil que l'ha aplaudit quan ha estat citada.

leticia ministra efe

EFE

Fora l'esperava un carrer poc concurregut. Què hauria passat si fos la final de Copa entre Barça i Sevilla que es juga el 21 d'abril? Els culers indepes escridassarien l'himne i els sevillistes a la reina. Una de les persones que ha cridat "fuera, antipática, floja" ha revelat als periodistes presents que la reina hauria d'agrair els espanyols "porque damos de comer a su familia" i "la he llamado maleducada por lo que le hizo a su suegra". Eren 100 vianants amuntegats al carrer i només l'han escridassat quatre. Quan aquest 4% es converteixi en el 40% Elionor podrà presentar-se a les eleccions a presidenta de la República.