La casa reial britànica va viure un esdeveniment històric que va pensar que mai no succeiria. La reina Isabel II va morir als 96 anys d'edat. Carles III es va proclamar nou rei del Regne Unit. Durant aquestes dues setmanes, s'han dut a terme tots els protocols per acomiadar la monarca. El seu funeral, dilluns passat, va ser un dels més multitudinaris i va reunir a pràcticament totes les monarquies europees. Especial atenció es va posar a la corona espanyola. Joan Carles I va acceptar la invitació de la casa reial britànica i va assistir al funeral d'Isabel II. Ho va fer en companyia de l'emèrita Sofia, el rei Felip VI i la reina Letícia.

Joan Carles I té dotze anys menys que Isabel II, 84 anys. Tanmateix, sap perfectament que el seu desenllaç és cada vegada més a prop. De fet, ja pensa en el seu funeral. "L'enterrament del meu pare va ser molt bonic. Mentre tant, he de pensar en el meu", va compartir Laurence Debray, una escriptora francesa i bona amiga seva, que va escriure 'El meu Rei caigut'.

Felip VI i Joan Carles I EFE

Felip VI no vol que el seu pare mori en l'exili

Aquest llibre es va publicar a finals de 2021, però les converses entre l'escriptora i Joan Carles I van tenir lloc just després de la mort del Duc d'Edimburg. El pare de Felip VI va reconèixer que s'havia "emocionat" amb el funeral del seu cosí des de l''exili' a Dubai. Aquell dia no va poder assistir a l'esdeveniment de comiat.

Des que Joan Carles I roman retirat a Dubai, moltes vegades s'han preguntant sobre la manera d'actuar en cas de mort en l'exili. "Espanya li organitzarà un funeral a la seva mesura? Qui anirà?". El marit de Sofia està delicat de salut, encara que no ha presentat problemes greus de salut, tots són propis de l'edat. No obstant això, la possibilitat de morir a Dubai és en el dia d'avui probable. "És una cosa que porta de cap a Zarzuela i, per descomptat, al seu fill", assegura la mateixa font. "I com més temps passa, més a prop estem d'aquesta possibilitat que ningú no vol que succeeixi".

Letizia i Juan Carlos EFE

Si això succeeix aquesta tot preparat per traslladar immediatament el cos a Espanya. No obstant això, ningú no vol alguna cosa així. "Si el Senyor Juan Carlos mor fora d'Espanya, el dany per a la imatge d'Espanya i de la Monarquia, fins i tot per al seu fill pel personal, serà enorme", adverteix un diputat del principal partit de l'oposició.

Per això s'ha intentat apropar Joan Carles I a Espanya. Mai a Zarzuela, però sí a Portugal o Galícia. Ara que ja no té problemes amb la justícia no s'entén que se li continuï tenint en l'exili.

Des que va morir Isabel II s'ha estudiat la possibilitat de tornar a portar el rei a Espanya. Si visqués a Espanya es facilitarien molt les coses en aquell moment. Joan Carles I té moltes ganes de tornar a Espanya. Ell vol morir a prop dels seus.