'Masterchef' és un programa que ens deixa sempre titulars, no només culinaris, sinó mediàtics. Si ja en la versió d'anònims alguns digitals solen especular sobre la vida d'alguns concursants "perquè surten a la televisió" ni s'imaginen quan Shine Iberia reuneix 15 famosos aspirants a xef. A l'episodi d'ahir, 2n de la setena temporada del 'Celebrity', vam poder veure dues dones meravelloses. Dues mares que, a més, ho han estat de grans. Una amb 39, Lorena Castell; i una altra amb 42, María Zurita, la cosina del rei Felip VI i neboda de Joan Carles I.

María Zurita i Lorena Castell
María Zurita i Lorena Castell

És precisament aquesta última la que ens ha causat impressió amb les seves declaracions. Mentre ambdues parlaven de l'embaràs, Zurita va explicar com va tenir el seu fill. Mitjançant fecundació in vitro, Zurita es va quedar finalment embarassada, encara que el part tampoc no va ser gens fàcil. Davant de les càmeres de 'Masterchef Celebrity', mentre pelava uns tomàquets cherry, ho reconeixia: "Va estar a punt de morir-se". I és que tal com explica l'aspirant, que ha té una relació estupenda amb l'humorista Xavier Deltell en només dues setmanes de talent, el seu nadó -que es diu Río- va néixer a la setmana 29. Un part, sens dubte, prematur.

Les aventures de María Zurita

Com a bona celebrity, Lorena Castell intentava treure-li suc a les paraules de María Zurita, que després de comptar al detall el part del seu fill, va explicar que ara ella viu amb els seus pares, però que aquests ja no poden cuidar-se tant de Río. "La meva mare va en cadira de rodes i és cega i el meu pare ja té gairebé 80 anys", explica la tieta cosina de Leonor i Sofia, que viu allunyada dels títols nobiliaris. Però Castell continuava repreguntant-li, fins i tot per com s'ho fa amb les aventures amoroses si viu a casa dels seus pares. "Quines aventures? No estic jo per a aventures... Quines aventures?", li replicava atònita Zurita. "Sempre cal estar al mercat", li contestava la seva companya.

Eduardo Rosa, al carrer: Jordi Cruz el fulmina

El segon expulsat de l'edició va ser l'actor de cinema Eduardo Rosa. Els aspirants en carrera que no s'havien salvat en la prova per equips disputada a Elx van haver de, en 75 minuts, cuinar un plat asiàtic. La visita d'Hideki Matsuhisa, xef del restaurant barceloní Koy Shunka, va inspirar als davantals negres... menys a Eduardo. Rosa se la va fotre de valent i va presentar davant del jurat uns espaguetis que els va titular com un "ho vaig intentar amb noodles". Sens dubte ho va intentar, però el resultat no podia ser més catastròfic: el grau d'insipidesa del plat va ser proporcional a l'esbronc que es va emportar per part dels membres del jurat, en especial de Jordi Cruz. El xef català li va etzibar una reprimenda d'època a Rosa: "Aquesta prova t'ha superat. Avui demanàvem plats que ens fessin viatjar i tu no ho has aconseguit. En aquesta prova només hi ha possibilitat d'un viatge, i aquest segurament serà a casa teva". Letal, Cruz. Ciao.

Eduardo Rosa, davant dels jutges
Eduardo Rosa, davant dels jutges