Letícia ja ha complert per aquesta setmana: va passar el dimarts a Salamanca, visitant la ciutat universitària per un compromís amb els Premis Princesa d'Astúries, i ja ha tornat a Madrid. Sense res a fer, més enllà de patir, de tremolar i de suar amb la presència etèria de Jaime del Burgo. Podria intentar reconduir les coses amb Felip, el seu marit, però això cada dia que passa és més quimèric. Fa unes hores, Pilar Eyre tornava a sentenciar el matrimoni reial a TV3, es divorciaran. Les males cares, gestos, separació física continuada i cap mena d'il·lusió per aniversaris de parella importants i pròxims fan témer el desenllaç, d'altra banda, més lògic. Però clar, un rei en exercici divorciat? Això no s'ha vist gaire. És l'última frontera. L'abisme. I cada dia se n'acosten més.

Una cosa, però, sí que sembla haver modificat la reina amb tot l'escàndol del seu examant ultra: passar de la 'Letícia podemita' a la pro-VOX. Durant la seva estada a la ciutat va coincidir amb una protesta de pagesos, situació estesa a diferents zones de l'Estat. Les reivindicacions no són iguals a tots els territoris, especialment per la influència de l'extrema dreta. A Castella i Lleó, per exemple, un dels seus n'és el conseller del ram. I en connivència amb una associació ultra, 6F, han embrutat la protesta amb reivindicacions cavernàries i soflames radicals. Doncs bé, un grup d'aquests exaltats van ser els que feien el paseíllo al vehicle de la reina a la ciutat, i als que ella saludava amb insistència, baixant la finestra i de manera desafortunadíssima: pel gest i el que recorda, i per carregar-se la neutralitat obligada a la Família Reial. Letícia, ara amb els ultres que la volen fora de Zarzuela. Una altra immolació.

Letizia brazo en alto saluda agricultores Youtube
Letícia saluda amb el braç alçat / Youtube

De la visita hem rescatat altres passatges, com el que explicava el diari 'La Gaceta de Salamanca' sobre la petició expressa que feia Casa Reial abans de l'arribada de la consort. Reserves de sang. La seva, que no és pas blava, és la més comuna: no hi hauria d'haver problema. En tot cas, la insistència de Zarzuela va cridar l'atenció. Ara bé, ni molt menys ho ha fet tant com el vídeo viral que recull un dels fenòmens més habituals quan un monarca espanyol visita alguna localitat de l'Estat. Aquelles petites aglomeracions de ciutadans, siguin fanàtics monàrquics o senzills tafaners, que es col·loca darrere de tanques i barreres policials. Allà es produeixen converses que passen desapercebudes per al gran públic, però que són or. I gràcies a un tuitaire, @aaroncastro, podem endinsar-nos en una d'elles. Hi ha moguda. 

Señoras Letizia X
Senyores trinxant Letícia / X

Les persones que estan a primera línia acostumen a dir 'bon dia' al pas de la reina. Algunes, tocades per la gràcia de l'Altíssim, arriben a encaixar la mà o a fregar-la amb els dits. A partir de la segona filera trobem el galliner. Aquí tot és "guapa, guapa". Bé, en alguna ocasió també hem sentit dir-li "floja", després de barallar-se amb la reina Sofia a la Catedral de Palma, però ara no és el cas. Tot i que sí que li criden "vivan tus hijas", i no 'viva tú' o 'viva la reina', cosa que podrien atribuir a Del Burgo. Però és que hi ha quelcom que preocupa fins i tot més. Ni més ni menys que la cara de la reina. Si està operada o no. Perdó, si està ben operada o no, perquè és impossible no veure la reconstrucció facial de l'antiga presentadora. Quan Letícia ha marxat, comença el xou, el debat. "Qué guapa es", diu una. "Yo no la veo tan guapa", replica la del costat. "Yo la veo mucho más joven que tú", aporta una tercera amb mala bava. Cosa que provoca un "claro, con las operaciones" totalment justificat. "Ah, bueno, pero hay gente que se opera y no queda bien". Expertise nivell deu. El vídeo és impagable. La trinxen, però amb aquella alegria. 

Letizia muy operada Salamanca GTRES
Letícia a Salamanca / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!