La soledad de la reina. Aquest és el títol del llibre més venut de Pilar Eyre, 300 mil exemplars d'aquella època, el 2011. S'hi destapava la crua realitat de la reina Sofia que ara tothom ja sap: banyuda, consentidora i classista. Si la cronista reial catalana es decideix a publicar la biografia de Letícia pot titular-la igual, perquè aquest 2024 és l'any de la soledat de la reina. L'han deixat caure. Dilluns 19 de febrer pren possessió el nou cap de Zarzuela, Camilo Villarino, que ve amb idees renovades. La primera ja s'ha executat, en el sentit literal de la paraula executar: pressions el diari El Mundo per acomiadar Peñafiel. "Órdenes de arriba" li van dir. De molt "arriba". És una mostra que la crisi reputacional que està ensorrant Zarzuela passarà a gestionar-se de manera més expeditiva. Una altra novetat és aconsellar Felip que marqui distàncies en públic amb Letícia, ni un gest ni una paraula de complicitat a la seva encara dona, donant peixet als biògrafs que publiquen que el matrimoni és una farsa i que han pactat fer vides separades. Tan separades que Felip ha marxat dos dels tres caps de setmana de febrer lluny de Letícia, a Sòria i Vaquèira amb amics. I sempre amb alguna foto que el mostri gaudint del temps lliure sense Letícia. Qui no vulgui llegir els senyals és que no trobaria aigua al mar.

Felipe cenando en la Vall d'aran, foto exclusiva EN Blau v2 (1)
Felip aquest cap de setmana a la Vall d'Aran, foto EN Blau

Queden més proves irrefutables que Letícia es considera amortitzada per la monarquia: la revista Hola, la Bíblia de Zarzuela, no ha mostrat en portada mai més a Letícia des de l'escàndol Del Burgo que esclata el 3 de desembre. Són gairebé tres mesos ocultant Letícia. Fins Del Burgo, Letícia era com la grapa del llom de la revista: hi era sempre. Des que se sap que posava les banyes a Felip totes les portades d'Hola són per Elionor, per la molt insulsa Irene Urdangarin o per la cèlebre foto de Joan Carles celebrant 86 anys tallant amb una espasa l'escut reial. En l'últim acte del matrimoni dimecres a Barcelona amb el rei, el president i el ministre a L'Hospitalet per inaugurar la segona Torre Puig, La Vanguardia va relegar Letícia a les pàgines de tafaneria i vestidets. Sortia més Núria Marín que la reina. Els mitjans monàrquics l'han deixat sola en ple escàndol d'adulteri. I queda un altre detall. Una prova que Zarzuela orquestra el final de Letícia.

La soledat de la reina  GTRES
La soledat de la reina,  GTRES

La prova és l'agenda oficial que Zarzuela li està dissenyant a la reina, sembla preparada pel seu pitjor enemic. L'activitat pública de Letícia es pot resumir en una paraula: ínfima. Letícia no surt de casa, té un o dos actes oficials per setmana i la resta del temps, desapareguda. La setmana que comencem apareixerà més l'emèrita. Sofia als 85 anys presidirà un acte oficial dilluns a Alcorcón. Letícia va a Salamanca dimarts, tota sola, on visitarà dos edificis per dos actes i així semblarà que fa més coses. En una setmana només sortirà un dia de casa, tantes vegades com la seva sogra a la qual vol enterrar. Letícia és dropa, o té por, o l'estan apartant a cops de colze. Zarzuela està farta, considera Letícia amortitzada i li està fent el llit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!