Aquest dimarts té lloc una nova cita en l'agenda de la reina Letícia. Després de passar olímpicament d'anar amb el seu maridet Felip a esquiar, la monarca té un nou destí on farà acte de presència aquest dimarts: Salamanca. Tour del Talent 2024 en el marc del Princesa de Girona CongresFest: xerrades, col·loquis, música en directe i l'anunci del guanyador del Premi Princesa de Girona Art 2024. Una nova oportunitat per copsar l'estat anímic de la reina. Una nova oportunitat per comprovar com sense Felip al costat sembla una altra persona. 

Letizia helicóptero, GTRES
Letícia GTRES

Una visita que comporta una sèrie de decisions paral·leles, efectes col·laterals, la majoria, en matèria de seguretat, escortes i tota la mandanga. Però ara La gaceta de Salamanca acaba de publicar una informació que ha cridat molt l'atenció, una petició reial, de la Casa, de cara a aquesta visita, i és que com diu l'esmentat mitjà, "planear una visita de la reina Letizia no se organiza de un día para otro y requiere semanas e incluso meses de planificación por parte de Zarzuela y la institución o lugar al que acuda la consorte". I dins d'aquesta planificació, una de les coses que tenen marcades en vermell a Zarzuela és la salut de la reina i la seva seguretat davant una possible emergència sanitària.

Letizia Cruz Roja Casa de SM El Rey
Letícia / Casa Reial

 I aquest dimarts, a Salamanca, el protocol sanitari al voltant de Letícia inclou una petició sorprenent i no massa sabuda. I és que la Casa Reial demana que en la seva visita a la ciutat universitària "esté contemplada una reserva de sangre para ser utilizada en el caso de que doña Letizia la necesitara". Expliquen que l'asturiana té grup 0+, sang molt comuna, "cuyas reservas nunca suelen faltar porque se trata del grupo más frecuente en la sociedad española". En canvi, amb el seu estimat sogre no passava el mateix, perquè Joan Carles, quan visitava Salamanca, donava més problemes sanguinis, ja que ell té el grup sanguini A-, un tipus de sang que només tenen el 8% dels espanyols.

Letizia mala cara GTRES
Letícia GTRES

Letícia torna a Salamanca quatre anys després, on hi va ser abans que comencessin les restriccions per la pandèmia de coronavirus. I enguany, durant la visita, "una ambulancia acompañará al séquito de seguridad". Només aterrar en helicòpter a l'aeroport de Matacán, ja estarà allà esperant-la una ambulància, que "la acompañará en todo el trayecto por carretera hasta el centro de la ciudad y permanecerá en la plaza de Los Bandos hasta que finalice el acto central" que tindrà lloc al Centre Internacional del Español. Sabíem que les visites dels reis comportaven moltes peticions peculiars, però no ens esperàvem gens una petició com aquesta... Ens punxen i no ens surt sang... del grup 0+.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!