Letícia se sap acorralada i busca el perdó dels seus, dels monàrquics, de les dretes. Els únics que la defensen són els republicans i la defensen no per reina sinó per dona. S'hi solidaritzen perquè creuen que ventilar les seves relacions extramatrimonials és un assumpte privat que no hauria de passar-li comptes. Tenen raó des d'una perspectiva republicana, però no dins una monarquia. Letícia és l'única persona d'Espanya que cobra un sou públic per ser la dona d'algú. En el seu cas, del rei. Si la dona del president de la República li fos infidel amb el cunyat no seria d'interès públic perquè la dona del president no és una alta funcionària de l'Estat com Letícia, ni cobra de l'Estat com Letícia, ni té una funció constitucional com Letícia. A les Repúbliques no existeix Família Reial. Letícia ha traït la tradició monàrquica, la de matrimonis sòlids en aparença on no hi ha ombra del divorci. Mai a Europa un rei s'ha divorciat. Només Carles III de Lady Di i no era rei, era príncep. Tampoc mai li han posat a un rei les banyes en públic. Només Elisabet II aguantava les banyes de Felip d'Edimburg però en secret. Mai va sortir una senyora dient: jo m'he ficat al llit del marit de la reina d'Anglaterra. Aquest és l'escàndol reial: no les banyes sinó que s'hagin fet públiques per Jaime del Burgo. I ara què. Letícia no ho tapa ni amb més cirurgia estètica:

Letizia muy operada Salamanca GTRES
Letícia molt operada Salamanca GTRES

Letícia aquesta setmana només té un acte oficial i és a Salamanca. És la royal que menys treballa d'Europa. De cada set dies en descansa sis. I no té les filles a casa. Deu mirar constantment twitter i Instagram per veure l'últim que penja el seu ex, Jaime del Burgo. Els monàrquics detesten Felip per no aturar el govern Sánchez i utilitzen les banyes de Letícia per humiliar-lo a les manifestacions a crits de Felpudo VI. I de retruc detesten Letícia per haver tacat, segons la visió monàrquica, el matrimoni reial. Letícia comença la seva reconquesta, vol tornar a tenir el suport dels seus, dels monàrquics, de les dretes, Ha triat pel seu únic acte oficial el primer laboratori d'un govern amb president del PP i vicepresident de Vox, Castella i Lleó. El paradís de la ultradreta, on el conseller d'Agricultura també és de Vox. A molts indrets d'Espanya la ultradreta està capitalitzant la vaga de pagesos i a Salamanca un grup d'agricultors contraris a l'Agenda 2030, prova de la seva afinitat amb Vox, s'han manifestat davant de Letícia. L'esperaven amb una pancarta amb el seu nom i contra l'Agenda ecologista 2030. Com els ha respost ella? Amb un gest molt inapropiat, abaixant la finestra, saludant-los i amb la mà alçada. Desafortunadíssima. Foto i vídeo:

Letizia brazo en alto saluda agricultores Youtube
Letizia brazo en alto saluda agricultores Youtube

Pilar Eyre, habilíssima, ha estat la primera periodista que s'hi ha fixat, fent una captura del fotograma on Letícia aixeca el braç saludant els vaguistes. No diu res de com n'és d'inapropiat fer-ho amb la mà alçada, a l'estil romà. Però és evident que es refereix a com n'és d'inapropiat que Letícia se salti l'obligada imparcialitat política de Casa Reial. Està donant suport als que ataquen el Govern Sánchez i la Unió Europea. Vox en estat pur. Els està dient "Estoy con vosotros". Una altra periodista d'El País, Luz Sánchez Mellado, destaca la intenció de Letícia: "Qué lista es". Queda clar que no és un gest innocu. Letícia no abaixa la finestra del cotxe blindat i saluda un grup d'indepes catalans. Saluda sectors molt afins a la dreta contraris a les polítiques ecologistes de Sánchez i la UE. Només Vox va contra l'Agenda 2030.

Pancarta de Vox a Letícia, Youtube
Pancarta de Vox a Letícia, Youtube

Letícia busca el perdó dels seus. La reconciliació. Perdó per haver-me ficat al llit amb el meu cunyat enganyant el vostre rei. Lo siento, me he equivocado, no volverá a ocurrir. Pren part i se salta conscientment la política de no-ingerència de la monarquia. Els malpensats afegiran que anava vestida de verd camp, o de verd Vox. Que vagi amb compte que el que guanyi d'una banda no ho perdi per l'altra. I acabi sola, divorciada i empestada: Letícia Marichalar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!