El compte enrere de la famosa boda de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (48 anys), amb una jove aristòcrata com Teresa Urquijo (27), és com un ou kinder infinit, ple de sorpreses. Totes elles fan referència a la llista de convidats i, especialment, a l'enorme i creixent llista de Borbons que han confirmat la seva assistència al casori. Joan Carles i Sofia, Elena i Cristina, els Zurita i els Gómez-Acebo, la Victoria Federica i, com intuíem, en Froilán. Aquests dos últims fitxatges posen la sal, el pebre i el bitxo a la cita, especialment a partir de determinades hores i cert nivell d'eufòria. En tot cas, per acabar de passar llista, només resten Felip, Letícia i les filles Elionor i Sofia, a banda de la branca Urdangarin. Tots ells queden pràcticament descartats, però, per diversos motius. Sigui com sigui, el conclave serà descomunal.

Per què aquesta afluència massiva de Borbons al casament del batlle pepero? Perquè la núvia és de la seva sang: és neta d'una cosina de l'emèrit, Teresa de Borbón-Dos Sicilias i Borbón-Parma. A més a més, influeixen factors com el trasllat oficiós de Joan Carles a Ginebra, escurçant la distància en hores de vol per a les seves incursions a Espanya. I ja se sap que, allà on va l'emèrit, s'apunta tota la tropa. Juancar viu d'homenatge en homenatge, aprofitant el rush final de la seva existència. Homenatges que als españolitos els hi surt per una pasta, però a qui li importa, oi? La monarquia espanyola ha gaudit sempre d'una barra lliure escandalosa. Fet que, aquest dissabte 6 d'abril, tornarà a demostrar-se a Madrid. 

Almeida Teresa Urquijo GTRES
José Luis Martínez-Almeida i Teresa Urquijo / GTRES

500 convidats veuran com el solterón Almeida canvia finalment d'estat civil. Bé, 500 i alguns més, perquè la presència borbònica arriba amb una companyia nombrosa, armada i organitzada militarment. 3 escamots de guardaespatlles vetllaran per la seguretat de l'emèrit, informa 'Monarquía Confidencial'. Es tracta de l'equip d'escortes habitual de l'exrei autoexiliat i que li acompanya a Abu Dhabi (així com en els seus desplaçaments habituals) i de dos grups més de guàrdies civils que compleixen amb tasques de protecció quan visita Sanxenxo o Vitòria-Gasteiz.

Juan Carlos en el coche efe
Joan Carles / EFE

Que José Luis Martínez-Almeida vagi trucant el càtering de 90.000 € que ha encarregat per a l'ocasió, perquè haurà d'aprovisionar racions de ranxo extra per a la tropa desplaçada. Sí, perquè entre el dispositiu de seguretat caríssim de l'emèrit i la resta de guardaespatlles que s'ocupen de la resta de la nissaga royal, l'església dels Jesuïtes, primer, i la finca familiar de la núvia, després, faran por. Madrid, militaritzat. Ja només falta que Felip acabi passant per la zona per arrodonir la cosa i, en comptes d'un casori, que allò sigui l'Acadèmia General Militar de Saragossa. L'Espanya més rància se'n va de boda. I s'han de protegir de la plebe, sempre tan perillosa. La pregunta és: qui ens protegeix a nosaltres?

Felipe Juan Carlos GTRES
Felip i Joan Carles / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!