Joan Carles s'ha atipat de la sorra dels Emirats Àrabs i busca fresqueta per encarar els últims anys de la seva vida. El trasllat permanent a Ginebra és una realitat. Abandona Abu Dhabi després de 3 anys i mig de fugida voluntària i covard, però amb una enorme motivació econòmica: 1800 milions d'euros. És la fortuna obscena que ha anat amassant al llarg del seu polèmic regnat. Amagat sota l'ala protectora dels xeics l'herència, estava garantida. Però a Suïssa també ho estarà, i resulta una destinació molt més pràctica per continuar amb el seu ritme de vida sense haver-se de fotre pallisses escandaloses en jet privat. No és el mateix el trajecte Abu Dhabi - Vigo que Ginebra - Sanxenxo. Bye-bye, Golf Pèrsic. 

El moviment de l'emèrit té una altra derivada molt interessant: la protecció familiar del botí que deixarà tard o d'hora. Elena i Cristina són clau en tot aquest entramat, com a principals beneficiàries dels diners. L'ex d'Iñaki Urdangarin recull el testimoni de la seva germana gran; resident a Suïssa des de fa molts anys, es convertirà en la nova Froilán. És a dir, el peó que vigila de prop el negoci, i la persona que gestionarà el sidral quan arribi l'hora. Però clar, ara tenim un problema. I cada cop més greu: què fer amb Froilán. Sense feina a Abu Dhabi, sense capacitació professional, sense amics, a disgust... i aviat, sense el iaio Gilito. 

Infanta Cristina Barcelona EFE
La infanta Cristina / Europa Press

En Pipe ha estat un dels temes més calents durant la trobada de Joan Carles amb la seva filla Elena a Sanxenxo. Entre regates i tiberis de marisc, el futur del tarambana royal ha provocat discussions i debats encesos. 'Monarquía Confidencial', citant fonts properes a l'emèrit, apunta aquest extrem. Una cimera en tota regla, i de caràcter urgent. “Elena está tranquila y feliz por cómo ha progresado su hijo, pero quiere mantenerlo al margen del foco mediático y la única manera es que permanezca una temporada en Abu Dabi”, cosa que evidentment no farà gens de gràcia al seu fill, que només vol tornar a Madrid i recuperar les gresques perdudes. I això és, exactament, el que vol evitar Elena de totes les maneres possibles: sap que Froilán és un perill: "Cuando regresa a España se desata”. L'excusa de l'herència (vestida com una "feina") li permetia continuar amb el seu pla.

Elena mantóin España GTRES
Elena / GTRES

En Froilán ha olorat la sang i forçarà el seu retorn: la tieta Cristina li ha tret un pes de sobre. Els esforços de l'avi per col·locar-lo a altres xeics, com ara el rei de Bahrain, podrien ser inútils. O hi ha una amenaça directa, la de desheretar-lo, o en Pipe no baixarà del burro. Hi ha una altra possibilitat, però que Joan Carles descarta categòricament, segons el digital: demanar l'Aga Khan, benefactor de Cristina, que també doni feina al net a Suïssa. No passarà. Massa risc. Froilán, una patata calenta... i a punt d'explotar. Com el cap de l'Elena.

King Hamad bin Isa Al Khalifa of Bahrain Froilan Juan Carlos GTRES
El rei Hamad bin Isa Al Khalifa de Bahrain saluda Froilán en presència de Joan Carles / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!