El 6 d'abril els Borbons se'n van de casori. L'enllaç de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, amb Teresa Urquijo, tindrà representació borbònica. I quina representació: quasi un ple al quinze d'aquells de la travessa. El regidor madrileny se sent en un núvol, li ha tocat la Grossa. Perquè el seu gran somni era tenir Joan Carles com a testimoni del seu canvi d'estat civil de 'solterón' a 'casat' amb una parenta llunyana royal, però mai hagués somiat que s'hi apuntessin tots. L'emèrit, la seva dona sobre el paper Sofia, i fins i tot Elena, Cristina o els fills de les infantes Margarita i Pilar. La cirereta seria tenir Felip, Letícia i les filles. Tanmateix, ja avancem que no passarà. Felip té pla amb la Sofia, la filla, a la final de la Copa del Rei a Sevilla. Aquella que va estar a punt de cancel·lar la boda amb Urquijo, per cert. 

L'alcalde Almeida havia enviat la invitació a Abu Dhabi. Era, presumptament, exclusiva per al monarca autoexiliat als Emirats Àrabs per interessos econòmics. La bomba és la presència de la grega Sofia, perquè la seva relació és més aviat complicada. L'última boda a la que van anar junts, a Jordània, va ser un festival de mala maror. Podria repetir-se dissabte i arruinar la cita, però no importa. Quedarà perfecte en l'àlbum de fotos d'una parella tan tradicional, en el sentit menys elogiós del terme. 

Juan Carlos en silla de ruedas GRES
Joan Carles i Sofía de boda a Jordània / GTRES

Joan Carles no va confirmar oficialment la seva assistència a l'enllaç del polític i, segons l'entorn pròxim de l'emèrit, la raó dels seus cauteles era com s'ho prendrien a Zarzuela. L'estira-i-arronsa permanent amb el dipositari de la corona és sempre espinós, però clar: el dinar d'aniversari d'Elena i el funeral de Constantí a Londres van ser indicatius de desglaç, altrament dit immolació, després de l'escàndol Jaime del Burgo. Sembla que a la capital britànica es va comunicar la notícia a Felip i Letícia: hi anirem tots. És a dir, un nou desafiament públic al qual no poden, o millor dit, no gosen respondre de manera negativa. Millor tenir-los contents. I la festa en pau. 

infantas Cristina y elena en Suiza GTRES
Cristina y Elena / GTRES

El nexe familiar de la Teresa és que la seva àvia és cosina de Joan Carles. A ella li toca una minsíssima part de sang blava, però aquell dia brollarà com un guèiser embogit. 4 membres pota negra i altres d'un esglaó inferior, quin luxe. Almeida viurà el seu Eurodisney particular, com a fan irredempt de la monarquia espanyola. Un nen amb joguines noves. La periodista Mariàngel Alcázar ha confirmat la notícia i, per tant, el seguici borbònic es cruspirà el filet i els aperitius que Almeida i Urquijo han encarregat per a l'ocasió. 90.000€ que s'han deixat en càtering, discjòquei ('Paquito el chocolatero' cau segur) i un seguit de detalls d'una boda més clàssica que una pel·lícula en blanc i negre. Sembla que el casori seria avorrit de morir-se, però Joan Carles li posarà el morbo i el picant a la cita. Dissabte, xou a Madrid.

Teresa Urquijo i José Luís Almeida / GTRES
Teresa Urquijo i José Luís Martínez Almeida / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!