Les relacions entre els cosins Borbó són desiguals. De cap de les maneres es pot parlar d'ambient idíl·lic ni de fluïdesa. Els Marichalar i Urdangarin van per un cantó; les nenes Ortiz, per l'altre. Difícilment hi ha barreja, tret d'alguna ocasió especialíssima, com l'aniversari de l'hereva del tron. La festa de majoria d'edat va comptar amb algunes presències, tot i que les absències van ser més ensordidores. Per exemple la de Pablo Urdangarin i Victoria Federica, més disponibles per donar amor passional que familiar. Una que sí que hi va ser era un talp de l'enemic: Irene Urdangarin. La benjamina, uns mesos més gran que la cosina i futura reina, es va presentar a Moncloa. Va fer de correveidile de la seva estimada i idolatrada Vic. 

La Irene té fixació per la influencer, al·lucina amb el seu estil de vida i en vol saber què se sent. Amb la majoria d'edat (celebrada a Ginebra i sense Elionor ni Sofia) ja no s'ha d'amagar. Els esforços de la seva mare Cristina per allunyar-la i centrar-la estaven resultant inútils, i per això ha afavorit que la nena es prengués un any sabàtic, en el que assoliria diferents metes. Actualment és a Cambodja, fent voluntariat, molt lluny de casa, també de la Vic i el seu món de temptacions. És una manera d'intentar recuperar-la, que es prengui els estudis seriosament i no s'abandoni, com la filla d'Elena, a la vida de ni-ni privilegiada de mal gust. Si servirà d'alguna cosa o no, només ho dirà el temps.

Irene Urdangarin y Victoria Federica   GTRES
Irene Urdangarin i Victoria Federica / GTRES

Tornant als encreuaments familiars entre la jovenalla borbònica, és aquí on recuperem la figura d'Elionor, la dama-cadet més famosa de la convulsa Acadèmia General Militar de Saragossa. Una decisió de la princesa la col·loca molt a prop de la cosina Irene, sembla voler seguir els seus passos. Descartat el tema influencer, queden dues possibilitats. Una, que deixi la instrucció castrense i se'n vagi a fer missions solidàries a l'altra punta del món. Ja els avancem, però, que no va per aquí. Per tant, descobrim ja el misteri. Resulta que el projecte actual d'Elionor és molt més modest: segons 'Informalia', treure's el carnet de conduir. Precisament, l'altra meitat de l'any sabàtic de la Irene. Li va costar un munt. No tant, però "sacarle el coche al abuelo", com li recomanava Victoria Federica.

Irene va deixar Ginebra després de descartar entrar en una caríssima escola d'hostaleria a Lausana (no va aprovar l'examen, van assegurar diverses fonts), i va instal·lar-se a Madrid amb la iaia Sofia, a Zarzuela. L'excusa de l'autoescola es va fer tan recurrent que va passar a comèdia: Irene cau bé, però sembla dropa. Segons la revista '¡Hola!' ja té la llicència, amb la que "es muy útil" en la seva tasca humanitària. Dubtem, però, que estigui conduint pel món amb la 'L' a l'esquena, però ves a saber. En tot cas, Elionor ara ha decidit que també vol carnet, vol cotxe, vol la llibertat de l'anunci aquell de la maneta per la finestreta. Estudiarà i s'examinarà mentre estigui a l'Acadèmia Militar: comença l'aposta entre cosines. La princesa ho té fàcil per superar-la.

Leonor maleta GTRES
Elionor / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!