La Família Reial amaga moltes famílies dins, totes desestructurades: els emèrits no es parlen ni es veuen des de fa anys (Sofia a Europa i Joan Carles a l'Àsia), els reis actuals Felip i Letícia estan immersos en una profunda crisi matrimonial per les infidelitats conegudes de la reina, els Marichalar tampoc no es dirigeixen la paraula amb dos fills frívols fins al ridícul i queda la branca catalana, la de Pedralbes, els Urdangarin. Juan treballa a Londres, Pablo a Granollers, Miguel a Ginebra amb la mare i queda la petita. Irene Urdangarin quan va fer 18 anys va decidir penjar els estudis d'Hostaleria que, com va revelar en exclusiva EN Blau, tenia previst cursar a Lausana. No va ser per suspendre la prova d'accés, ja que tothom amb diners entra en aquella Escola d'elit, sinó perquè no vol estudiar. Amb l'excusa de treure's el carnet de conduir a Móstoles, on sembla que el regalen, va abandonar Suïssa i finalment, amb el carnet suspès i conduint una bicicleta, ha marxat a viure a 10 mil km, a la selva de Cambodja, al sud-est asiàtic. A l'altra punta de món. No hi va sola, va amb els fotògrafs d'Hola:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Revista ¡HOLA! (@holacom)

 

Irene en dues fotografies icòniques, una que demostra que no era cert que necessités conduir cotxe per passejar per Cambodja, la noia va en bici i la samarreta de l'ONG Sauce del jesuïta Kike Figaredo, el mateix que va acollir el seu germà gran Juan Urdangarin. Irene ha volgut seguir les passes del primogènit i viure l'experiència d'ajudar les persones amb discapacitat d'un dels països més pobres del món. L'única noia Borbó nascuda a Pedralbes es fa gran a Cambodja. A l'altra fotografia asseguda dins un cotxe que òbviament no condueix sembla Lady Di, embolicant-se el cap amb un mocador i, segons la revista, ajudant les víctimes de les mines antipersones. Una de les causes que va abanderar la difunta primera dona del rei Carles III d'Anglaterra. Irene ajuda nois i noies que queden sense cames per culpa d'aquestes armes prohibides enterrades a la selva. Irene fantasieja amb la popularitat de Lady Di. Haurà de menjar moltes sopes.

Detall portada Hola
Detall portada Hola
Ladi Di EFE
Ladi Di, EFE

Irene hi viurà un any lectiu. És a dir els quatre mesos que queden fins el juny. Una experiència vital per allunyar-se de la immensa frivolitat que irradia la seva cosina Victoria Marichalar. De moment un detall les separa, Irene manté Instagram tancat, només per 663 followers, i només hi té 28 posts o fotos. Res a veure amb els 269 mil followers de Victoria Federica, la més frívola, dropa i absurdament superficial neboda del rei Felip. Si Irene s'hi emmiralla, està perduda. Irene pot fer com Juan i Miguel: viure de l'avi Joan Carles i de ser qui són. Sense pencar. Familiars d'Irene que viuen a Barcelona revelaven a Vanitatis: "Unos amigos de la infanta Cristina le preguntaron a Irene Urdangarin, en presencia de su madre, a qué quería dedicarse. Y ella, resuelta y decidida, mostró su querencia por la moda y las redes sociales (sic), como su prima Victoria Federica. Varios de los presentes rieron. Incluso Cristina aunque después intentó aclarar la respuesta con su hija. Irene hace tiempo que “ha bajado su rendimiento académico” y la posibilidad de dedicarse a la moda “le ronda la cabeza”. La mala influència de la ni-ni Victoria Federica, de festa en festa, de photocall en photocall sense treballar de res.  Parasitant el cognom Borbó.

Instagram Irene Urdangarin Borbón
Instagram Irene Urdangarin Borbón

La foto de perfil d'Insatgram d'Irene no és amb un nen víctima de les mines antipersones, és ella sortint d'un cotxe aparcat a la zona alta amb look del que és: una pija de Pedralbes. I qui segueix aquest compte? Victoria Federica. Els testos s'assemblen als testos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!