La Gamescom és l'esdeveniment dedicat a la indústria dels videojocs més important d'Europa. En l'edició d'aquest any, celebrada a Colònia (Alemanya), les expectatives estaven centrades en la conferència de Microsoft. L'empresa nord-americana estrenarà nova consola el proper novembre i la comunitat de jugadors sent curiositat per veure en acció la nova Xbox.

Xbox One X i l'era del 4K

Microsoft va anunciar durant la seva conferència del passat diumenge que Xbox One X, l'últim membre de la família Xbox One, ja es pot reservar abans del seu llançament el proper 7 de novembre. La consola tindrà una edició limitada anomenada Project Scorpio, que prové del nom en clau que va tenir la consola durant la seva fabricació. Aquesta edició tindrà un disseny exclusiu, així com un suport inclòs per col·locar la màquina en vertical. Aquest model es va esgotar en menys de 24 hores als basars d'Amazon del Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

L'argument principal per fer el salt a Xbox One X es troba en el 4K. La consola de Microsoft reproduirà els jocs a aquesta resolució, entre els quals s'han confirmat més de 100 títols ja existents que rebran actualitzacions de cara a la nova plataforma. En aquest aspecte, tots els usuaris de la Xbox One estàndard o Xbox One S podran transferir les seves dades a la nova consola, aplicant a la seva biblioteca de jocs i altres serveis les millores de Xbox One X.

Entre les novetats anunciades per la companyia de Redmond, va destacar Jurassic World Evolution, un videojoc desenvolupat per Frontier Developments dedicat a la construcció d'un parc d'atraccions amb dinosaures, tal com apareix a la pel·lícula de Jurassic World. Es tracta d'un joc d'estratègia i gestió que veurà la llum a l'estiu de 2018 a Xbox One, PlayStation 4 i PC. Un altre anunci destacat va ser Age of Empires IV, del qual no es van revelar massa detalls ni data de sortida aproximada.

Microsoft també va mostrar jocs que sortiran a finals d'aquest 2017 i que trauran profit de les especificacions de Xbox One X, com Assassin's Creed: Origins, La Tierra Media: Ombres de Guerra o Playerunknown's Battlegrounds. A més, la companyia nord-americana va anunciar l'arribada a Espanya del servei Xbox Design Lab, que permet dissenyar comandaments totalment personalitzats.

Retorn a l'univers d'Star Wars

Electronic Arts va aprofitar aquesta Gamescom per mostrar nous detalls sobre un dels seus jocs més esperats d'aquest 2017. Durant la presentació, es va poder veure una batalla de naus espacials en l'òrbita d'un planeta en el nou Star Wars: Battlefront 2, demostrant que el joc oferirà tant combats terrestres com aeris.

star wars ships

Star Wars: Battlefront 2 serà llançat el proper 17 de novembre en vigílies de la nova pel·lícula de la saga, Star Wars: Els últims Jedi. El títol oferirà batalles ambientades en les tres eres històriques de la saga, amb la possibilitat de controlar personatges tan icònics com Luke Skywalker, el mestre Yoda o el brivall de la nova trilogia, Kylo Ren.

Electronic Arts també va mostrar mitjançant un tràiler el nou FIFA 18, el lliurament anual del simulador de futbol que, en aquesta ocasió, portarà a Cristiano Ronaldo a la portada. La companyia va ensenyar el nou Need for Speed: Payback o Los Sim 4, que arribarà a consoles a finals d'any.

Noves edicions de consoles

Sense conferència en la Gamescom i en paral·lel a l'esdeveniment, Sony ha anunciat una edició especial de la seva PlayStation 4 inspirada en Gran Turisme Sport, el títol de conducció que aterrarà al mercat el proper 18 d'octubre. Aquesta edició de la consola serà llançada el mateix dia i vindrà customitzada amb una placa frontal platejada amb el logo del joc, el qual també estarà gravat al panell tàctil del comandament.

Per la seva part, Nintendo ha anunciat una edició de la seva consola portàtil New Nintendo 3DS XL inspirada en la històrica Super Nintendo (SNES). Es tracta d'una versió que imita l'aspecte de l'antiga consola japonesa i que es posarà a la venda el proper 13 d'octubre.