Sony ha patentat un sistema de recàrrega sense fil entre telèfons que permet compartir energia entre un i altre com si es tractés d'una xarxa wifi.

Ja es pot compartir bateria entre mòbils a través d'un cable si tots dos són compatibles. No obstant això, Sony vol anar un pas més enllà i que això es faci sense necessitat d'estar connectats per cable. Segons la patent, els telèfons compartirien energia com si fos NFC sempre que estiguin situats a prop, a través d'una antena emissora i una antena receptora.

En qualsevol cas, aquest sistema no es limitaria exclusivament entre dos mòbils, ja que Sony contempla la idea de crear una xarxa de transferència entre diversos dispositius, segons pot veure's en algun dels dibuixos de la patent. Es crearia una xarxa de transferència que permetria que el telèfon amb més bateria anés transmetent als altres com si fossin graons, segons recull la pàgina web 'Whatafuture'.

Es tracta només d'una patent i no se sap si Sony seguirà avançant amb la idea, fabricant mòbils que permetin recarregar-se entre si, o si, per contra, es quedarà només en una idea per desenvolupar en un futur, en el qual compartir mAh sigui tan fàcil com compartir la tarifa de dades.