L'Ajuntament de Barcelona oferta 1.300 places a través de Barcelona Activa mitjançant tres cursos destinats a reduir la fractura digital en persones majors de 55 anys, la franja d'edat que menys es connecta a internet, segons dades del consistori.

En un comunicat aquest dissabte, l'Ajuntament ha destacat els alts nivells d'inscripció, que ja han superat les 900 persones, per als cursos que començaran les setmanes del 6 i 20 de març a la xarxa de biblioteques municipals.

El programa consta de tres cursos: el primer està dirigit a nens d'entre 7 i 12 anys i té per objectiu iniciar els alumnes en el llenguatge de programació; el segon està dirigit a joves de 12 a 17 anys i pretén convertir-los en 'booktubers' --que es dediquen a recomanar llibres a la xarxa social Youtube'--, mentre que l'últim curs és l'orientat a reduir la fractura digital en majors de 55 anys.

Per implementar aquest projecte, el consistori ha contractat 20 persones a l'atur a través dels Plans d'Ocupació Municipals, que han rebut formació per poder impartir aquests cursos i complementar així els seus perfils professionals.

El projecte de ciberalfabetització es realitza juntament amb Consorci de Biblioteques de Barcelona i s'emmarca en el Pla Barcelona Ciutat Digital 2017-2020, i ha comptat amb la col·laboració de Mobile World Capital a l'hora d'elaborar els informes sobre l'accés a internet a la ciutat.