A les 3 seran les 2. Com cada any, l'horari d'hivern arriba quan acaba l'octubre i tots els ciutadans de la Unió Europea passaran a aquest nou horari aquesta matinada, segons l'establert en una directiva comunitària.

A les tres de la matinada del proper diumenge, hora peninsular, s'haurà d'endarrerir una hora els rellotges per donar entrada a l'horari d'hivern. D'aquesta manera, el diumenge 30 d'octubre durarà 25 hores de forma oficial.

A l'Estat, el canvi d'hora es produirà amb veus en contra, com a les Illes Balears i el País Valencià, que van demanar mantenir l'horari d'estiu perquè tindria "beneficis econòmics i socials". Les dues comunitats van assenyalar com a aspectes positius de l'horari d'estiu la possibilitat de dur a terme activitats a l'aire lliure, un augment de vendes per al petit i mig comerç, l'estalvi energètic i la desestacionalizació turística.

GMT+1

Amb el canvi del diumenge, tres Estats membres de la UE (el Regne Unit, Irlanda i Portugal) tornaran a l'horari GMT. Espanya, Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Dinamarca, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Malta, Polònia, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Suècia i Holanda situaran els seus rellotges en GMT+1. Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, Grècia, Letònia, Lituània i Romania posaran la seva hora en GMT+2.

La modificació horària es produeix dues vegades a l'any en compliment de la normativa comunitària. La UE va adoptar aquesta mesura sota criteris d'estalvi energètic amb la finalitat és adequar les hores de llum natural a l'activitat quotidiana i té el seu origen en la primera crisi del petroli.

El 1974, alguns països van decidir avançar els rellotges durant el període estival per disminuir la dependència elèctrica. La idea de l'aprofitament de la llum natural va ser suggerida per primera vegada al segle XVIII pel científic i diplomàtic nord-americà Benjamin Franklin, que buscava, llavors, reduir el consum d'espelmes.