El Grupo Quirónsalud participa en 15 assajos clínics dels 51 autoritzats fins al moment pel Ministeri de Sanitat, a través de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), per buscar alternatives de lluita contra la Covid-19, exercint els investigadors de la Fundació Jiménez Díaz un paper molt actiu en el desenvolupament d'aquests estudis, ja que el centre participa en 37 projectes d'investigació, entre ells 10 dels principals assajos clínics autoritzats per l'Aemps.

Els 15 assajos clínics dels 51 autoritzats fins al moment per l'Aemps en què participa el Grup Quirónsalud suposen a prop del 30% de les iniciatives posades en marxa a nivell nacional.

Assajos clínics

Entre els assajos clínics aprovats destaquen pel seu nombre i importància els destinats a provar l'eficàcia davant la Covid-19 de medicaments utilitzats ja en el tractament d'altres patologies, així com estudis sobre profilaxi per prevenir contagis del nou coronavirus entre professionals sanitaris i persones en contacte amb afectats.

Addicionalment als assajos clínics autoritzats per Sanitat, el Grupo Quirónsalud participa en un total de 54 estudis clínics i observacionals sobre la Covid-19 que en el dia d'avui es duen a terme en diversos centres del Grup situats a Madrid (Fundació Jiménez Díaz, l'Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Rei Joan Carles, Hospital Universitari Infanta Elena i Hospital General de Villalba, Hospital Ruber Internacional i Hospital Ruber Juan Bravo), Barcelona (Hospital Quirónsalud Barcelona, Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Dexeus, Hospital Universitari Sacrat Cor) i Màlaga (Hospital Quirónsalud Málaga).

La gran majoria d'aquests estudis s'estan duent a terme amb els mateixos recursos del grup, a través de projectes i metodologia desenvolupades pels mateixos professionals dels seus diferents centres hospitalaris.

Una tasca investigadora que el grup destaca que posa de manifest la involucració de Quirónsalud i els seus professionals en la recerca resultats que aportin informació científica sobre nous tractaments farmacològics i efectius, i també àrees més innovadores com és el potencial ús de la medicina regenerativa per combatre aquesta infecció vírica i l'aplicació de la intel·ligència artificial per establir noves tècniques diagnòstiques automàtiques que permetin prendre decisions d'una manera molt més ràpida i segura.

La profilaxi de la infecció per Covid-19 en professionals sanitaris és una de les àrees de coneixement en la qual hi ha implicats simultàniament més nombre d'hospitals del grup, deu en total.

Infecció i efectes en gestants

La revista The Lancet ha publicat una de les iniciatives d'investigació internacionals de més impacte a nivell mundial que prova de buscar un coneixement científic més gran entorn de la pandèmia de la infecció per coronavirus i els seus possibles efectes en dones embarassades.

Aquest registre internacional que acaba d'iniciar-se estableix entre les seves intencions el fet de conèixer millor el curs de la malaltia en dones gestants, així com poder estimar d'una manera quantitativa els efectes associats d'aquesta infecció, identificant els factors de risc específics de manera que aquesta informació pugui ser utilitzada per definir estratègies de garbellament en dones embarassades.

Els resultats d'aquesta investigació ajudaran així a proposar mesures de prevenció adequades per poder realitzar una atenció clínica primerenca i directa a aquestes dones.

Quirónsalud s'uneix a aquesta iniciativa amb sis dels seus hospitals a Espanya aportant les dades que recull en els seus centres i gràcies a les quals espera contribuir a crear una base de dades robusta sobre patògens emergents que poden afectar l'embaràs.

"De nou, en el nostre compromís per oferir als nostres pacients una atenció integral, innovadora i altament efectiva esperem començar aviat a veure els resultats d'aquesta investigació que ens permetin fer front a aquests nous desafiaments a què ens enfrontem avui dia", va assenyalar el grup en un comunicat.