“Candini té tot el nostre suport i ha de continuar com a portaveu de JxSí”. Així ha replicat el responsable d’organització del PDECat, David Bonvehí, a la polèmica desfermada per les crítiques de la portaveu de Salut de JxSí, Montserrat Candini, al conseller Toni Comín. Aquest matí, el conseller havia convidat Candini a plegar de la seva responsabilitat al grup parlamentari si no està d'acord amb la feina del Govern.

“En el fons polític nosaltres ho compartim totalment el que diu Candini. Altra cosa són observacions subjectives que pugui fer. Però el que defensa com a model o privatitzacions i desprivatitzacions ho compartim totalment”, ha assegurat.

Igual que Boi Ruiz

De fet, Bonvehí ha obviat el debat sobre la desprivatització de la Salut que ha generat aquest enfrontament i ha assegurat que el conseller duu a terme una política al departament que és "la mateixa o molt semblant" a la que feia el conseller Boi Ruiz i, per tant, "el model de Salut al nostre país no ha canviat". "La continuïtat és evident i és el model que defensa Candini", ha reblat en referència a la concertació público-privada.

El conseller de Salut havia insinuat aquest matí a TV3 que si Candini no està d'acord amb la política del Govern, hauria de dimitir com a portaveu de JxSí. També aquest matí, la comissió executiva del PDECat, de la qual forma part Candini, ha analitzat la polèmica.

Albiolada

Des del PDECat tampoc no s’ha volgut donar especial transcendència a l’oferiment del líder del PP, Xavier García Albiol, de retirar-se per fer possible una moció de censura del PSC contra l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. “Deu ser una albiolada més. Ni hi entrarem perquè ens sembla que és un moviment sense gruix”, ha assegurat Bonvehí.

Passar pàgina al nom

La comissió executiva del partit ha aprovat el reglament de la votació amb què aquest dissabte els associats de la formació hauran de decidir si accepten finalment el nom de Partit Demòcrata Europeu i Català (PDECat) que s'ha pogut registrar al Ministeri d'Interior després que van ser rebutjades les sigles que havien escollit en el congrés fundacional. “Volem passar pàgina a aquest episodi amb la ratificació del nom”, ha assegurat Bonvehí a més de recordar que és la fórmula “més fidel” que han trobat en relació al que va aprovar el congrés. “Els associats tindran l’última paraula", ha reblat.

La comissió executiva ha aprovat també el reglament per escollir el 12 de novembre els responsables dels àmbits del partit –econòmic,  social, relacions internacionals, territori i medi ambient, relacions institucionals, educació, diversitat, cultura i llengua, primer sector i seguretat–. Així mateix, el dia 12 s’escolliran els consellers nacionals per comarques i districtes.