"That's what happens in Catalonia" (Això és el que passa a Catalunya). Amb aquestes paraules, un grup de membres de l'ANC han explicat als turistes que feien cua al control del Prat el perquè del procés català. Diverses desenes d'afiliats s'han manifestat aquest matí a l'aeroport de Barcelona-el Prat per reivindicar la independència i posar fi a aquest tipus de greuges.

Amb una forta crítica al govern espanyol, amb acusacions de nepotisme i centralisme, l'ANC ha volgut denunciar la gestió d'Aena i del Ministeri de Foment en la vaga. Una gestió que consideren "opaca" i "dolenta".

L'ANC a l'Aeroport (2) / SA

Membres de l'ANC donen un fullet informatiu a un turista / Sergi Alcàzar

El secretari de comunicació de l'ANC, Enric Planes, ha encapçalat la protesta demanant el 'sí' en el referèndum de l'1 d'octubre davant la "gestió negligent" de l'executiu de Rajoy en la vaga de l'aeroport barceloní.

"Ens governen d'una manera discriminatòria que no ens mereixem", ha insistit en una clara denúncia al paper d'Aena i del Ministeri de Foment en el caos del Prat.

Planes ha assegurat que allò que es pretén és informar tots els usuaris de l'aeroport de la situació que viu Catalunya. "Hem vingut aquí pacíficament a explicar quin és el problema a tota la gent que el pateix". I el problema, segons apunten, és el nepotisme i el centralisme.

"Eulen només fa vaga a Barcelona"

Els membres de l'ANC han aprofitat la seva protesta davant la cua del control per a repartir uns fullets en què apareix una fotografia de les llargues cues a l'aeroport acompanyat d'un text —en català, castellà i anglès— que diu: "Potser ara entens per què molts catalans direm 'sí'".

ACN aeroport

ACN aeroport 2

En el fullet es denuncia que Eulen treballa en 27 aeroports i que "només fa vaga a Barcelona", tot denunciant que l'empresa que gestiona els controls de seguretat del Prat, Eulen, és "amiga" del govern espanyol. A més d'aquesta acusació, des de l'ANC també sostenen que les condicions laborals en aquesta empresa són "pèssimes".

A més, acusen el govern espanyol de fer d'Espanya l'únic país que té un ministeri dedicat a gestionar 46 aeroports (els d'AENA) de manera centralitzada.