El Partit Popular va ser la força més votada a les eleccions generals del passat 23 juliol, els populars no han posat un peu a la Moncloa. Tot i que, el PP intenta capitalitzar políticament el descontentament dels pactes d'investidura del PSOE, la figura d'Alberto Núñez Feijóo es desgasta, sobretot dins del partit. Qui en un moment va ser la gran esperança dels populars, ara es troba amb dubtes dins de la seva mateixa cúpula. És el cas del número tres del partit, Elías Bendodo, qui després de les generals va traslladar la seva "incomoditat" al president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno

Segons informa El País, Bendodo hauria demanat a Moreno tornar al govern d'Andalusia, ja que es trobava incòmode a l'equip del Feijóo, on considera que "no té definides les seves funcions, ni el seu paper, ni el seu espai". Fonts del PP sostenen que Bendodo "se sent desdibuixat a Madrid, no té clar ni per on aniran els canvis que vol executar Feijóo al seu comitè de direcció ni tampoc el que vol en concret per a ell".

Feijóo té entre mans un canvi a la seva cúpula, fet que augmenta la tensió i la incomoditat. No només Bendodo es trobaria en aquesta situació, sinó també Cuca Gamarra, actual secretaria general i portaveu parlamentària, qui estaria molesta perquè el líder popular no ha consultat cap dels canvis que planeja ni amb ella ni amb Bendodo. 

Bendodo segueix l'estratègia del PP 

El número tres del PP segueix amb l'estratègia general del partit davant l'amnistia, al marge de la seva possible incomoditat a la cúpula. Bendodo ha acusat Pedro Sánchez que Europa estigui "investigant la qualitat democràtica" d'Espanya a causa de la llei d'amnistia, perquè "és un assumpte preocupant i que està aixecant alarma a Europa". "Europa no ha qüestionat mai la qualitat democràtica de França, Itàlia o Alemanya, ha pogut qüestionar la de Polònia o Hongria, i ara també la d'Espanya", ha afegit el dirigent popular.

Ha recordat que aquest dimecres el comissari europeu de Justícia "va deixar clar que seguirà de prop els passos de Sánchez respecte a l'amnistia" i ha qualificat d'"un retrocés brutal per culpa d'aquest Govern" que s'investigui la qualitat democràtica d'Espanya. També ha ressaltat la "paradoxa" que això passi mentre Espanya té la presidència de torn europea, cosa que li correspon cada tretze anys i mig, i que altres països aprofiten "per prestigiar-se, però Espanya ha perdut molts punts per impulsar una llei d'amnistia sens dubte inconstitucional, inacceptable i difícil d'empassar per als espanyols".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!