Diuen que la millor defensa és un bon atac. I aquesta és l'estratègia que ha aplicat l'exdirector d'El Periódico, Enric Hernàndez, durant la seva compareixença al Parlament, a la comissió d'investigació sobre els atemptats del 17-A. Sabia que seria qüestionat per la informació que el seu diari va publicar aquells dies, i ha vingut carregat de munició: ha denunciat haver estat "assetjat i linxat" i ha tret a escena un nou document per acusar el major Trapero de mentider. 

Aprofitant la centrada que li ha fet el diputat del PP Santi Rodríguez, que li ha preguntat si s'havia sentit assetjat, Hernàndez ha explicat que sí, "pel poder polític" i ha afegit que "se'm va sotmetre a un linxament, una campanya d'intimidació". És més, ha denunciat que "la llibertat de premsa està en perill a Catalunya" i ha convidat els diputats a "afrontar el debat sobre la salut de la llibertat de premsa al nostre país". 

Més enllà de presentar-se com la víctima d'una campanya de desprestigi, ha seguit defensant la veracitat del suposat document de la CIA que va publicar El Periódico després de l'atemptat, segons el qual s'havia alertat que la Rambla podia ser escenari d'atemptats. Però no només això, dos anys després d'aquells atacs ha anunciat estar en possessió d'un "document inèdit" que li hauria filtrat l'Audiència Nacional i que diu que acreditaria que el major Trapero va tenir coneixement de la famosa nota. Segons ha explicat es tracta d'un correu que l'excap d'Informació de Mossos Manel Castellví va enviar el 18 d'agost a Trapero i en el qual adjuntava la nota de la CIA "deu dies abans que ell mateix digués que era mentida i que negués que procedia dels EUA". 

Sobre la falsificació de la nota

Hernández ha defensat en tot moment el rigor amb el qual va actuar el diari que llavors dirigia. El cert és que quan el rotatiu va publicar la nota a finals d'agost va comprovar-se que allò no era l'original perquè hi havia un error de picatge, en comptes d'escriure Iraq amb q, com fa la CIA, ho havien escrit amb k. Ell ho ha justificat argumentant que la seva font els havia demanat que no publiquessin la imatge de l'original, "per això vam fer la transcripció". Va ser, ha dit, un "error de praxi". 

Des de JxCat i ERC han posat en dubte l'existència del document i li han recordat que "la direcció nacional d'intel·ligència va desmentir que hi hagués hagut aquell avís". Hernández, però, ha defensat que la resposta per part d'EUA no era pròpiament un desmentiment, sinó que és habitual que quan es tracta de matèries reservades com el terrorisme la resposta estipulada és que "després de la recerca a la base de dades hem estat incapaços de localitzar cap arxiu relatiu a la seva demanda".