L'Ibex ha tornat als 8.600 punts, trencant la maledicció de donar voltes una vegada i una altra al voltant dels 8.500, mentre els inversors esperen una relaxació monetària més gran a tot el món. Per la mateixa raó, el bo espanyol a 10 anys rendeix menys que l'1%.

La dada primordial de la sessió va ser la de la productivitat de l'economia americana, que segons el Departament de Treball va retrocedir en el segon trimestre un 0,5%, davant el +0,4% esperat. Aquesta caiguda revela una feblesa sostinguda que podria augmentar les preocupacions sobre els guanys corporatius i la capacitat de les empreses per mantenir el seu recent ritme vigorós de contractació. En el primer trimestre, la tendència va ser també negativa.

Això fa molt difícil que la Reserva Federal pugi els tipus d'interès atès que mantenint-los baixos espera que despunti la inversió i amb ella la productivitat. Per fer un pas així hauria de renunciar a l'estratègia mantinguda fins ara. La dada afavoreix el candidat Donald Trump i com no va poder ser menys, va coincidir amb un augment del 0,3 % dels inventaris majoritaris el juny, amb el qual al final es va compondre un combinat mixt del qual se'n podien extreure conclusions diverses.

A l'Ibex, la banca està recuperant trossos perduts de normalitat, amb alces generalitzades, de la qual ha sobresortit el Sabadell. Gràcies a unes bones dades comercials, Frankfurt ha destacat a Europa mentre pujava el petroli seguint un curs molt volàtil. En qualsevol cas, i malgrat la confusió, no hi ha nervis en una situació d'acceptat declinisme. De fet, fins i tot ha baixat l'or recordant la situació econòmica britànica, que malgrat créixer un 0,3% el Banc d'Anglaterra creu que seran necessàries noves mesures d'estímul.