El terrorista que va causar 84 morts dijous passat a Niça tenia al seu ordinador des de fa poques setmanes imatges extremadament violentes de crims perpetrats pel Estat Islàmic (EI) com decapitacions i fotos de líders gihadistes com Ossama Bin Laden o Moctar Belmoctar.

El fiscal de la República, François Molins, ha explicat en una compareixença davant la premsa que fins al moment no s'ha trobat cap prova de què el tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel hagués jurat lleialtat a l'EI ni de què tingués contacte amb cap membre d'aquesta organització.

Bouhlel havia mostrat un "interès cert però recent" pel moviment gihadista, segons Moulins, que va destacar que "la radicalització pot produir-se més ràpidament quan va dirigida a mentalitats pertorbades". El registre tant del telèfon mòbil trobat a la cabina del camió que conduïa el terrorista a Niça com de l'ordinador que tenia a casa seva indica un alt grau de premeditació del crim.

Inspirat en altres matances

De l'1 al 14 de juliol, Bouhlel va buscar a internet sures de l'Alcorà, cants religiosos i informació sobre les recents matances a Orlando i Dallas (Estats Units), malgrat que aquesta última va tenir motius purament racials, i a Magnanville, a prop de París, on un home que havia jurat lleialtat a l'EI va assassinar una parella de policies.

A més, la Policia ha trobat al seu mòbil un article del primer de gener d'aquest any del diari local "Nice Matin" amb el títol: "S'estavella voluntàriament a la terrassa d'un restaurant". Segons el testimoni brindat per una de les sis persones que continuen sota arrest després de l'atemptat del 14 de juliol, l'home s'havia deixat barba feia vuit dies i havia explicat que tenia un significat religiós.

El fiscal també va revelar que Bouhlel havia mostrat un vídeo amb decapitacions a un dels detinguts i, davant de la seva sorpresa, li va dir que ell "ja estava acostumat" al seu visionament. El terrorista va recórrer en diferents ocasions, fins i tot el mateix dia de la matança, el passeig dels Anglesos, on va cometre el seu crim, segons les imatges captades per les càmeres de videovigilància i fotos fetes des del mateix mòbil de l'individu.