L'exdirector de l'FBI, James Comey, ha acusat aquest dijous al president dels EUA, Donald Trump, i a la seva administració, de mentir sobre les raons per les quals va ser acomiadat. Comey ha assegurat, en una compareixença al Comitè d'Intel·ligència del Senat, que va ser acomiadat per la manera en què estava gestionant la investigació sobre la suposada ingerència electoral russa i per la "pressió" de la mateixa sobre el mandatari. El govern dels EUA, per contra, inicialment va justificar-ho en una suposada pèrdua de confiança en ell.

"No sé per què vaig ser acomiadat. Prenc al president per la seva paraula, que vaig ser acomiadat per la forma en la qual dirigia la investigació russa i la pressió que això exercia sobre ell", ha afirmat Comey en compareixença en el Comitè d'Intel·ligència del Senat.

Comey es referia a una entrevista amb la cadena NBC on, després d'acomiadar-lo de manera fulminant el passat 9 de maig, Trump va assegurar que "la cosa russa" va pesar en la seva decisió d'acomiadar al director del FBI, al mateix temps que va afegir que la recerca sobre la possible coordinació de la seva campanya amb Rússia era un "invent". Comey ha opinat que possiblement Trump "estava frustrat perquè la investigació de Rússia estava prenent "massa temps i energia en l'esfera pública".

La compareixença de l'excap del FBI ha estat seguida amb molta expectació, perquè això podria centrar les bases d'un possible procés de "impeachment" o judici polític en el futur per possible obstrucció a la Justícia.

Per defensar-se Trump, la portaveu adjunta de la casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, ha rebutjat que Trump sigui un mentider. També el seu advocat ha declarat davant la premsa que el president mai va demanar a Comey que deixés d'investigar a ningú sobre el cas de Rússia.