Diverses persones han resultat ferides, entre elles el congressista republicà Steve Scalise, durant un tiroteig ocorregut aquest dimecres a Alexandria (Virgínia), a les afores de Washington. Scalise es troba ara a l'hospital on s'està sotmeten a cirurgia, tot i que el seu estat de salud és estable.

El tiroteig s'ha produït, segons les informacions preliminars, durant una pràctica de beisbol de membres del Partit Republicà. L'acte ha estat "delibarat" i perpetrat per James T. Hodgkinsonun, un home blanc de 66 anys d'edat i de procedent de Belleville (Illinois), que anava armat amb un fusell, segons ha informat The Washington Post.

L'autor dels trets, que tenia un fusell, ha realitzat almenys 50 trets, i hi ha almenys cinc ferits, inclòs el congressista. La seva identitat no ha trascendit, tot i que es creu que es tracta dels assessors del congressista i personal de seguretat.

La ràpida reacció dels policies present, ha evitat que el nombre de ferit fos més alt.

636330509088801466

L'autor del tiroteig ha estat reduït per les autoritats, i ja està en custodia. Segons les informacions preliminars, l'autor estaria viu i hauria estat trasllada a un hospital proper.

El president dels EUA, Donald Trump, que avui compleix 71 anys, ha assegurat en un missatge a les xarxes socials que el congressista ferit és un "amic de veritat i un patriota, que ha estat greument ferit però que es recuperarà completament", i ha assegurat que tots els "nostres pensaments i pregaries estan amb ell". També s'hi ha referit la primera dama, Melania Trump.