Un adolescent de 17 anys i sense antecedents penals ha estat detingut després del tiroteig que s'ha produït aquest migdia en un institut a Grasse, al sud de França, on vuit persones han resultat ferides lleus, segons ha informat la cadena de televisió BFM.

La ministra d'Educació, Nadjat Vallaud-Belkacem ha afirmat que el tiroteig és "l'acte boig d'un jove fràgil fascinat per les armes de foc". Poc abans, el president francès, François Hollande, havia descartat el caràcter terrorista de l'atac. El perfil del jove a Facebook mostra la fascinació del noi per les matances massives, com la que va tenir lloc a la ciutat americana de Columbine i que va provocar tretze morts en un col·legi el 1999. 

L'agressor ha arribat al centre i ha disparat contra el director del Liceu Alexis de Tocqueville, un dels ferits, segons la reconstrucció que ha aconseguit fer la cadena de televisió. L'atacant anava armat amb un fusell, una pistola, un revòlver i dues granades. 

La gendarmeria ha informat d'una "operació policial en curs" al centre educatiu d'aquesta localitat i ha demanat "evitar la zona". El Ministeri de l'Interior també ha alertat a Twitter d'un incident de seguretat pública en curs al Liceu Alexis de Tocqueville i ha instat els habitants a "seguir les consignes de les autoritats locals".