Michael Flynn, assessor de seguretat nacional del president dels EUA, Donald Trump, ha dimitit avui després de l'escàndol generat arran de les seves converses amb el Kremlin, de les quals no va informar alts càrrecs de la Casa Blanca. "Desafortunadament pel ritme dels esdeveniments, vaig informar inadvertidament amb informació incompleta el vicepresident (Mike Pence) i altres sobre les meves trucades amb l'ambaixador rus (a Washington, Sergey Kislyak)", va reconèixer Flynn a la seva carta de dimissió.

En aquestes converses, que es van desenvolupar abans que Trump accedís al poder el passat 20 de gener i que va interceptar l'FBI, Flynn va parlar de les sancions contra el Kremlin per la presumpta ingerència de Rússia en les eleccions de novembre passat a la Casa Blanca imposades per l'expresident Barack Obama. Flynn hauria mentit a Pence i a altres funcionaris sobre el contingut de les trucades en assegurar-los que no havia parlat amb Kislyak sobre les sancions, una desinformació que va portar al vicepresident a negar en els mitjans fa un mes tals contactes.

A la seva carta de dimissió, Flynn ha defensat avui que les converses "són una pràctica estandarditzada en qualsevol transició de tal magnitud", i que tenien la finalitat de "facilitar una transició fluida i començar a construir una relació necessària entre el president, els seus assessors i líders estrangers".

Flynn sempre ha estat envoltat de polèmica, ja que fins i tot abans del seu nomenament, durant la campanya electoral, va utilitzar les xarxes socials per difondre notícies falses publicades en portals d'extrema dreta sobre presumptes delictes comesos per la demòcrata Hillary Clinton. Al seu fill, també anomenat Michael, la pràctica de difondre aquestes mateixes notícies falses li va costar un lloc en el nou Govern, ja que una de les conspiracions que va difondre va provocar un tiroteig en una pizzeria de Washington a començaments de desembre.

Després d'acceptar la seva dimissió, Trump ha nomenat avui el tinent general retirat Joseph Keith Kellogg com a assessor de seguretat nacional interí al lloc de Flynn. Kellogg va servir a l'Exèrcit dels Estats Units entre 1967 i 2003, va combatre a la Guerra del Vietnam i va aconseguir múltiples condecoracions.