Tot i haver perdut la majoria necessària per dur a terme un Brèxit dur i sense oposició al Parlament Britànic, May sembla ser que ja s'ha refet de la 'patacada' electoral i visitarà avui mateix la Reina Isabel II per exposar-li els següents passos. La primera ministra en funcions es desplaçarà a Buckingham Palace per demanar-li a sa majestat formar govern, però amb el suport d'una altra agrupació política. 

Segons la BBC, la premier britànica comptaria el Partit Democràtic Unionista de Ulster (DUP), que ha obtingut un total de 10 escons, dels 18 que li corresponen a Irlanda del Nord als Comuns. 

D'aquesta manera, amb aquesta desena de diputats i els 318 escons que corresponen als conservadors, May aconseguiria la majoria que necessita per seguir amb el seu pla de govern i el Brèxit. 

Per la seva part, el partit d'extrema dreta i un dels impulsors més populars del Brèxit, l'UKIP, no ha obtingut els vots suficients per tenir representació al parlament britànic i May perd un aliat important a Westminster. Farage, ja retirat, ha estat dur amb la premier afirmant que ha posat en perill el Brèxit. Per la seva banda, el líder de l'UKIP, Paul Nuttall, ha dimitit pels mals resultats. 

Corbyn també vol governar

El Partit Laborista, comandat per Jeremy Corbyn, ha aconseguit frenar la pujada conservadora i fins i tot l'ha fet estavellar-se a l'aconseguir fins a 21 escons més respecte les anteriors eleccions. Amb el resultat final, el líder laborista ha demanat a la primera ministra en funcions la dimissió: "ha perdut vots, suport i confiança. Jo diria que és suficient per marxar".

D'aquesta manera, els laboristes recorden que també estan en posició de governar: "ningú té una majoria parlamentaria en aquest moment, el partit que ha perdut aquesta elecció és el Partit Conservador, els arguments presentats pels conservadors en aquests comicis han perdut"

Els 'tories', que van estar gairebé 20 punts per sobre dels laboristes en el moment de convocar eleccions, han anat caient progressivament en les enquestes fins a produir-se unes eleccions que han igualat el mapa electoral britànic: un parlament fragmentat que trontolla entre la línia conservadora que ha seguit en el darrer any o l'alternativa progressista que avui han celebrat el 41% dels habitants del Regne Unit. Con a rere fons, les negociacions per al Brèxit haurien de començar el 19 de juny.