L'ull de l'huracà Irma, enfortit a categoria d'intensitat 5, la màxima, ha tocat avui terra a l'arxipèlag de Camagüey (nord de Cuba) amb vents màxims de fins a 260 quilòmetres per hora, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units.

A les 23.00 hora local de Cuba (03.00 GMT de dissabte), l'ull d'Irma estava ubicat 190 quilòmetres a l'est-sud-est de Caibarien (Villa Clara) i avançava en direcció oest a una velocitat de 20 quilòmetres per hora.

Irma havia recuperat la categoria d'intensitat 5, la màxima en l'escala Saffir-Simpson, després d'haver perdut una mica de força al llarg del dia mantenint-se com a huracà categoria 4.

Segons el NHC, Irma seguirà en direcció oest per la costa nord de Cuba, on ha obligat a evacuar més d'un milió de persones, fins a fer un gir cap al nord-oest aquest dissabte a la nit en direcció a Florida (Estats Units). L'huracà arribarà als illots del sud de Florida el matí de diumenge i a la costa sud-oriental de l'estat.

Aquest huracà, el més poderós registrat mai a l'Atlàntic, ha deixat almenys 18 morts al seu pas per l'Antilles Menors i Puerto Rico i ha destruït l'illa de Barbuda i la part francesa de San Martín.