L'home abatut aquest dissabte a l'aeroport d'Orly després d'haver atacat una patrulla de la policia, és Ziyed Ben Belgacem. "Sóc aquí per morir per Al·là", cridava mentre provava de prendre la metralladora d'una policia, ha explicat ha explicat el fiscal de París, François Molins.

Belgacem ha pogut robar l'arma i amagar-se en un dels comerços de la terminal, on ha estat abatut per la policia. Duia una ampolla plena de benzina.

L'assaltant, de 39 anys i nacionalitat francesa, estava fitxat per la policia com a delinqüent comú. A més, feia temps que l'investigaven per la seva relació amb cercles d'islamistes radicals d'ençà de les seves estades a la presó.

Hi ha tres familiars de l'agressor sota custòdia policial, que seran clau per establir-ne el perfil i les motivacions. 

Els fets han passat cap a dos quarts de nou del matí, quan Belgacem ha pispat l'arma reglamentària a una policia de vigilància anti-terrorista i ha provat de refugiar-se en un comerç de l'aeroport, segons el portaveu del Ministeri de l'Interior, Pierre-Henry Brandet. Era a la terminal sud d'Orly, en una de les sales d'embarcament que majoritàriament cobreixen vols domèstics.

Nombrosos agents presents a la zona s'han dirigit al lloc i han abatut l'home. Cap agent ha estat ferit ni tampoc cap dels usuaris ni empleats a l'aeroport.

Davant l'eventualitat que tingués altres armes o explosius, les autoritats han ordenat l'evacuació de l'aeroport, que s'ha reobert cap a migdia. Alguns vols que tenien previst aterrar a Orly els han desviats a altres aeroports. Els passatgers dels avions que eren a pista han romàs a l'interior de les aeronaus.

Poca estona abans s'havia registrat un altre tiroteig al nord de París i, segons ha confirmat el ministre de l'Interior, Bruno Le Roux, l'autor ha estat el mateix Belgacem.

Al tiroteig previ, el presumpte islamista ha disparat contra tres policies, un dels quals està ferit, a un control de carretera a Stains, al nord de la ciutat. Després, l'home ha abandonat el vehicle amb el què viatjava i n'ha robat un altre per anar fins a Orly.

El tiroteig d'Orly ha afectat la connexió entre les capitals catalana i francesa. Segons ha informat AENA, dos vols amb sortida Barcelona i destí París han estat cancel·lats, i deu més han patit retards.