Xi Jinping, president de la Xina, i Vladimir Putin, president rus, coincideixen en que cal “tractar de manera apropiada” l’última prova nuclear realitzada per Corea del Nord.

Els dos líders, reunits durant la IX Cimera dels BRICS, van ressaltar diumenge la necessitat de “desnuclearitzar la Península de Corea i mantenir una comunicació i coordinació properes per gestionar la nova situació” fruit de la prova nuclear realitzada diumenge per Corea del Nord amb una bomba d’hidrogen, la més potent usada fins ara pel règim liderat per Kim jong-un.

Aquesta línia soft d’ambdues potències s’oposa a la bel·ligerància mostrada pel president nord-americà Donald Trump, qui ha etzibat expressions com que “totes les opcions són sobre la taula” o responent "ja veurem" al ser preguntat sobre una intervenció militar a Pyongyang. Aquesta estratègia ha generat una escalada de tensió que es troba en el seu punt màxim. 

Així mateix, Corea del Sud tampoc aposta per un conflicte armat, tal com va afirmar el seu president, Moon Jae-in, al recordar que “Corea del Sud és un país que va viure una guerra fraticida... La destrucció de la guerra no es tornarà a repetir en aquest territori”.

La proposta acordada per les dues superpotències passa per suspendre l’activitat nuclear tant de Corea del Nord com dels Estats Units, en una estratègia que ha estat titllada com la "suspensió per la suspensió"

A banda de l'acord presentat durant la Cimera dels BRICS, Vladimir Putin va alertar divendres, dos dies abans de la prova amb bomba d’hidrogen de Pyongyang, que ens trobem davant el perill imminent d’un “conflicte a gran escala”, emplaçant les parts a dialogar.