Les dones d’Aràbia Saudita deixaran de tenir prohibit conduir després que Salman bin Abdelaziz, rei del país, hagi ordenat que puguin treure’s el carnet de conduir.

Aquesta mesura històrica està previst que entri en vigor a partir del juny del 2018, i el rei Abdelaziz ha creat un comitè format pels ministres de Desenvolupament Social, Treball, Hisenda i Interior perquè gestionin el procés fins que la iniciativa esdevingui una realitat.

La nova mesura, tal com han informat mitjans saudites, s’adaptarà a l’actual legislació musulmana que regeix el país, la xaria, buscant així “evitar problemes”.

Per altra banda, aquest canvi en el tarannà del país àrab s’ha degut, segons fonts governamentals, a la voluntat d’evitar “les conseqüències negatives de no permetre conduir a la dona”.

Cal ressaltar que durant desenes d’anys, diverses associacions han lluitat per la consecució de més drets per a les dones d’Aràbia Saudita, amb etapes de detencions i forta censura.

D’ençà del coronament d’Abdelaziz, el 23 de gener del 2015, s’han establert mesures puntuals que han fet minvar l’opressió de les llibertats femenines en l’espai públic del país àrab.