Carles Tusquets, president de la comissió econòmica del Barça, ha estat l'absència més destacada de l'assemblea de socis de compromissaris del club que ha tingut lloc aquest diumenge. Òscar Grau, director executiu de l'entitat, s'ha encarregat de presentar el pressupost de la temporada 2019/20, mentre que Enric Tombas, el tresorer, ha presentat les xifres del curs passat.

On era, doncs, el president de la comissió econòmica? El club l'ha excusat per motius familiars, però el cert és que la seva absència és força sospitosa. Tusquets era el candidat oficialista per presidir la Cambra de Comerç en les eleccions que es van celebrar el passat 8 de maig i que es va acabar enduent la formació independentista Eines de País de Joan Canadell. Des de llavors, l'empresari ha desaparegut de la vida pública.

Cal recordar que aquest estiu Tusquets va sol·licitar la suspensió del ple d'investidura del nou govern de la Cambra i va demanar que es repetissin les eleccions. Segons ell, centenars dels vots que van valer la victòria d'Eines de País eren "sospitosos". Curiosament, un dels punts de l'ordre del dia que s'han debatut aquesta tarda a l'assemblea blaugrana ha estat l'ús del vot electrònic, el sistema que es va utilitzar en les eleccions on ell va fracassar. La derrota no és fàcil de digerir i a Tusquets sembla que li ha fet molt mal.