El Kielce és el nou Rei d'Europa. El conjunt polonès, entrenat per Talant Dujshebaev, li ha remuntat nou gols al Veszprem de diferència per forçar la pròrroga i imposar-se en una tanda de penals d'autèntic infart. El Kielce suma la seva primera Lliga de Campions.

Dushebaev guanya així la seva quarta Lliga de Campions després de fer-ho tres vegades amb el Balonmano Ciudad Real. El tècnic nacionalitzat espanyol, un líder carismàtic dins i fora de la pista, ha estat el gran artífex perquè el Kielce sumi la seva primera Champions. Aquesta és la segona temporada de Dushebaev al Kielce després que aterrés a la banqueta polonesa el gener del 2014.

Un partit vibrant

Els 'grocs' han trigat en entrar el partit i el conjunt hongarès s'a col·locat amb un parcial inicial de 4-1. Els polonesos, sots-campions de la passada edició, han anat sempre a remolc al marcador fins que ha aparegut Julen Aginagalde, estrella del Kielce. Els de Dujshebaev han arribat a perdre per nou gols de diferència a falta de 14 minuts pel final.

Un autèntic miracle necessitaven els 'grocs'. I l'han aconseguit gràcies a L'atac dels 'grocs' a Aginagalde i a l'extrem alemany Tobias Reichmann, a qui se li queien els gols de les butxaques. El contracop matava un Veszprem que semblava un equip difuminat sobre el parquet del Lanxess Arena. Sense idees en atac, els hongaresos han defallit després que l'equip polonès remuntés i es col·loqués amb 29-29 per forçar la pròrroga.

Els dos equips s'han plantat a la prolongació amb les forces justes. Tot i això, el campió polonès ha arribat amb avantatja als últims segons de partit però el Veszprem no havia dit la última paraula i ha forçat els penals gràcies a un gol de Cristian Ugalde (35-35).

A la loteria de la pena màxima, els llançaments de Gasper Marguc i de Slawomir Szmal a xut de Mirsad Terzic, han deixat a Aginagalde amb l'oportunitat de segellar la victòria pel Kielce en l'últim llançament de la tanda. La responsabilitat no ha pesat sobre les esquenes de l'internacional espanyol i ha fet el definitiu 39-38 per dur la primera Copa d'Europa cap a Polònia.

Al partit pel tercer i quart lloc, el Paris Saint Germain de Nikola Karabatic s'ha penjat el bronze després de derrotar per 29-27 al Kiel alemany.