El Girona ha tornat a Segona Divisió, a la Lliga SmartBank, però no ho ha pogut fer per la porta gran. Tot i dominar, de tenir les millors ocasions i de ser superior a l'Sporting de Gijón, el conjunt català s'ha hagut de conformar amb un empat que ha aconseguit a última hora (1-1). El redebut del Girona a la categoria de plata del futbol espanyol ha estat més amarg de l'esperat.

Domini sense gols

Jugant amb l'equip més reconeixible possible, però sense Stuani a la davantera tot és més complicat. Amb molèsties, l'uruguaià ha estat la gran absència d'un Girona amb la filosofia de sempre, però amb menys armes. S'han notat les baixes al mig del camp i, sobretot, al davant. Portu tampoc hi era i s'han trobat a faltar idees en els metres finals. Fins i tot, la mala sort semblava estar de la banda gironina, perquè al descans el club català s'ha vist forçat a substituir Mojica, que ha notat molèsties en el dia del seu retorn a un partit oficial, i ha entrat Aday en el seu lloc.

Però el Girona ha controlat el duel i per fi el partit li ha anat més de cara. Els catalans s'han vist beneficiats per l'expulsió directa de Damían Pérez, defensa de l'Sporting, per una desmesurada entrada sobre Maffeo al minut 57. I aquesta expulsió ha donat valentia al Girona, però no eficàcia.

Revolució final

Qui sí l'ha tinguda ha estat l'Sporting, que tot i tancar-se al darrere perquè jugava amb un home menys, han avisat els gironins. I al minut 86, Aitor García ha fet un xut sec amb la cama esquerra que ha batut Juan Carlos. Després, ja amb el Girona a la desesperada a l'atac, ha aconseguit un més que just empat al minut 89 gràcies a una jugada de Marc Gual i a la força de voluntat de Borja García, que ha embocat la pilota entre els tres pals per empatar el partit.

El partit ha arribat fins als gairebé 100 minuts i el Girona ha tingut opcions fins al final. Al 96 unes mans de Molinero dins l'àrea de l'Sporting han obligat a actuar el VAR, però no ha indicat res a l'àrbitre principal. I podria haver estat perfectament penal. El Girona, però, es conforma amb l'empat i acaba la primera jornada amb un punt.